Belföld

Egyelőre megmenekültek a ceglédi focipályák, amit a szomszédok akarnak lebontatni

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 20:56

A bontást egyelőre megúszták a ceglédi focipályák, de a Kúria végső döntése még hátravan.

Felfüggesztette a Kúria a ceglédi lebetonozott focipályák bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását, amit a Fővárosi Ítélőtábla hozott meg még február folyamán – írja a 24.hu.

Március elején derült ki, hogy Cegléden elbontásra ítéltek két, egymástól 600 méterre lévő focipályát, ami két szomszédot zavart és összefogva bíróságra vitték az ügyet. Az egyik lakótelepi házak közé ékelődik, a hetvenes években ideköltözött fiatal családok kérték, hogy legyen egy hely, ahol a gyerekek játszhatnak. A városvezetés először lebetonozta a focipályányi területet, majd körbekerítette. A két ottlakót a labdapattogás zavarta.

A Kúria döntése után most elvileg a labdázók újra használatba vehetnék, és a bontásról egyelőre nem kell intézkednie az önkormányzatnak – mondta a lapnak Ferenczi Norbert, a ceglédi önkormányzat ügyrendi és jogi bizottságának fideszes elnöke. Csáky András polgármester szerint ugyanakkor a Kúria végzése csak a bontás felfüggesztésére vonatkozik, így a pályák kinyitásával megvárnák a Kúria végső döntését.

A mostani döntés azért fontos, mert ha a Kúria nem függesztette volna fel az ítélet végrehajtását, akkor legkésőbb októberben le kellett volna dózerolni a két pályát. Ugyanakkor a cikk szerint még nem menekült meg teljesen a két focipálya, a végső ítéletet a Kúria fogja később kimondani.

A Házon kívül mutatta be, hogy a helyiek összefogtak a két focipályáért, amelyeket néhány panaszos szomszéd miatt zárattak be:


Nyitókép: RTL
 

#Belföld#cegléd#focipálya#bontás#kúria#bíróság#határozat

Címlapról ajánljuk