Belföld

Október végéig még dolgozniuk kell azoknak a tanároknak, akik felmondanak a státusztörvény miatt

rtl.hurtl.hu

2023. július 9. 16:10

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár emellett ismét megígérte a béremelést a tanárok számára.

„Ebben az évezredben nem volt még ilyen átfogó szakmai egyeztetés törvényjavaslatról” – mondta az Origo című kormánypárti weblapnak adott interjújában Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, aki arról is beszélt: októberig még dolgozniuk kell azoknak a tanároknak, akik a státusztörvény elfogadása miatt mondanak fel.

Ismét megígérte, hogy jelentős béremelést fognak majd kapni a tanárok, és arról is beszélt, hogy szerinte csökkennek a pedagógusok terhei. Azok, akik nem fogadják el a 2024. január 1-jén a közalkalmazotti jogviszony helyébe lépő köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt és annak speciális szabályait, szeptember végéig tudathatják ezt, miután szeptember 15-ig hivatalosan is értesítik a munkavállalókat.

Aki nem fogadja el a változtatást, annak november végével szűnik meg a jogviszonya, a feladatait október végéig kell ellátnia.

Maruzsa szerint azonban a döntő többség elfogadja a változást. Ők optimisták, annak ellenére, hogy „a baloldal azt állítja, hogy több ezer fő távozására kell számítani. Az egészségügyi jogviszonynál is ezt mondták, de nem így lett, hazugságnak bizonyult”. Egy távozó tanár korábban a Reggelinek is interjút adott:

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Belföld#maruzsa zoltán#oktatás#államtitkár#tanár#fizetésemelés#felmondás#státusztörvény

Címlapról ajánljuk