Belföld

Donáth Anna: Azzal támad a propaganda, hogy pszichológushoz járok

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 19:23

Donáth Anna közleményben reagált arra, hogy a propaganda amiatt támadja, hogy pszichológushoz jár. A politikus szerint társadalmilag káros, hogy gúny tárgyává teszik a pszichológust, a terápiát.

„Azzal támad a propaganda, hogy bevallottam, pszichológushoz járok. Nem bevallottam, hanem büszkén vállalom” – közölte Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője szerdán.

A politikus a 444-nek nyilatkozta azt, hogy pszichológushoz jár, mert a nőisége miatt szerinte jobban ki van szolgáltatva a kommentelőknek.

Donáth azt mondta, hogy a világ legkiválóbb sportolói, menedzserei, politikusai vesznek igénybe ilyen típusú segítséget. Szerinte helyesen teszik. Azt is elmondta, elsősorban megelőzésként veszi igénybe pszichológus segítségét.

A legtöbb ellenzéki politikus megtapasztalja, milyen folyamatos gyűlölet- és lejáratókampányok célkeresztjében lenni. És hogy milyen az, amikor nem csak a szimpatizánsaid, de a másik oldal ellenségesebb szavazói is felismernek az utcán, a boltban, vagy bárhol máshol

– írta.

Úgy véli, pszichológushoz nem csak akkor kell menni, ha baj van – stresszesebb élethelyzetekben pont azért kell elmenni, hogy ne legyen baj.

Azt is kijelentette, hogy társadalmilag káros, hogy a propaganda gúny tárgyává teszi a pszichológust, a terápiát. „Az önmagán dolgozó, a problémáival szembenézni képes ember példakép. Ez az egészséges, ez a jó működés. A pszichológushoz járó ember erős. A pszichológushoz járó embert stigmatizálni, gúnyolni: butaság és felelőtlenség” – olvasható a közleményben.

Nyitókép: Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője. Fotó: MTI/Bruzák Noémi.

#Belföld#donáth anna#pszichológus#propaganda#támadás#momentum mozgalom#ep-képviselő

Címlapról ajánljuk