Belföld

A robbanás a Titanon olyan gyorsan történhetett, hogy az utasok fel sem fogták, mi történik

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 8:03

Az áldozatok földi maradványait valószínűleg sosem találják meg.

Valószínűleg olyan gyorsan következett be a robbanás a Titan tengeralattjárón, hogy az utasok fel sem foghatták, mi történik, mondta el a New York Postnak egy szakértő. 

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön a Titanic roncsától mintegy 500 méterre megtalálták a Titan tengeralattjáró burkolatát. Csütörtökön este közleményt adott ki a Titant működtető OceanGate vállalat, amelyben azt írták, hogy a Titan utasait, „Stockton Rush vezérigazgatót, Shahzada Dawoodot és fiát, Suleman Dawoodot, Hamish Hardingot és Paul-Henri Nargeolet-t sajnos elvesztették.”

Mire a kommunikáció megszakadt, a Titan 3 kilométeres mélységben járhatott, mondták el szakértők a Postnak. A víznyomás ebben a mélységben akkora, hogy a legkisebb repedés azonnali robbanáshoz vezet.

A robbanás egy milliszekundum, de könnyen lehet, hogy egy nanoszekundum alatt bekövetkezik ilyen esetben, mondta a lapnak a terület szakértője, Ofer Ketter.

Fel sem foghatták, mi történik. Ez az egyetlen pozitívum ebben a szörnyűségben

– véli a szakértő.

Az áldozatok földi maradványait valószínűleg sosem találják meg.

Ahogyan korábbi cikkünkben bemutattuk: bár a Titant tengeralattjáróként emlegették, valójában inkább csak egy mélységi merülésre kifejlesztett, önálló haladásra alkalmatlan nyomásálló kabinról van szó. Amivel gyakorlatilag bárki merülhetett, akinek volt átszámítva 85 millió forintnyi dollárja. A Fókusznak tavaly exkluzív interjút adott Stockton Rush, aki akkor arról beszélt, hogy míg az ő feladatuk, hogy adatokat gyűjtsenek, felvételeket készítsenek, a tengeralattjáróval merülő civilek feladata, hogy – miután betanítják őket – kezeljék a mélyben a berendezéseket.

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#titan#tengeralattjáró#katasztrófa#titanic#robbanás

Címlapról ajánljuk