Belföld

Felmentették a férfit, aki 51 késszúrással ölte meg a nővérét és a sógorát

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 15:12

A férfi korábban arról beszélt, hogy a tetteit földönkívüliek irányították. 

Ítéletet hozott a Tatabányai Törvényszék azzal a férfival szemben, aki több késszúrással ölte meg sógorát és nővérét.

A kóros elmeállapotban lévő férfi 2020. május 16-án éjjel nővéréhez és sógorához ment, akik Komárom-Esztergom Vármegye egyik településén egy családi házban laktak. A tudatzavart állapotban lévő vádlott a konyhából magához vett több kést, majd azokkal 36 késszúrással megölte sógorát, és 15 késszúrással megölte nővérét is.

A férfi ezután letakarta a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal, majd benzint locsolt szét a házban, és meggyújtotta.

A tűzben a férfi is másodfokú égési sérüléseket szenvedett, de sikerült a házból kimenekülnie, a közeli folyóparton hűtötte le magát, majd visszatért a házhoz. 

A törvényszék a vádlottat a különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól, büntethetőséget kizáró ok miatt (kóros elmeállapot) felmentette egyben elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A vádlott az ítélet kihirdetésekor nem volt jelen, így további 8 napja van a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. Az ítélet nem jogerős ezért a bíróság az előzetes kényszergyógykezelését fenntartotta. 

Nyitókép (illusztráció): Chaichan Pramjit / Getty Images

#Belföld#tatabánya#felmentés#késelés#gyilkosság#elmezavar#bíróság

Címlapról ajánljuk