Belföld

Lázár Jánossal üzent Győrbe Orbán Viktor: Dézsi Csaba András számíthat a kormányra

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 17. 9:24

A függetlenként induló Borkai Zsolttal szemben a jelenlegi polgármestert, Dézsi Csaba Andrást támogatja Orbán Viktor kormánya – derült ki pénteken, Győrben Lázár János beszédéből.

Minden jel arra utal, hogy a jelenlegi polgármester, Dézsi Csaba András lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Győrben a közelgő önkormányzati választásokon. A Győr+ pénteki beszámolója szerint Lázár János építés- és közlekedésügyi miniszter beszédet mondott a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő megnyitóján, Orbán Viktor miniszterelnök személyes üzenetét hozva el Győrbe.

A miniszter egyebek mellett a következőket mondta a megnyitón jelen lévő Dézsi Csaba Andrásról, „Győr megyei jogú város tudós polgármesteréről”:

a mi politikai közösségünk és Magyarország kormánya hálás azért a professzor úrnak, hogy nehéz helyzetben nem hagyott bennünket cserben, vállalta a megmérettetést, és úgy tűnik, hogy jó polgármestere lett Győr városának

Lázár János ezután nyomatékosan kijelentette, hogy

dr. Dézsi Csaba András számíthat a kormányra és a kormány is számít polgármester úrra.

A miniszter ezután így szólt:

a polgármester úrral dolgozunk azon, hogy az önkormányzati választásokat követően, amikor ő újra polgármester és én még miniszter vagyok, akkor össze tudjuk tenni mindazt, amit a tárcám munkája és a város együttműködése jelenthet.

Lázár János beszédében elmondta, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium készen áll arra, hogy Győr megyei jogú városának szövetséget ajánljon, és a következő években a város fejlesztéséhez a Modern Városok Program lezárása után is hozzájáruljon.


A győri polgármester-választás izgalmasnak ígérkezik, nemrég ugyanis a 2019-es szexbotrányba belebukott Borkai Zsolt az RTL Híradójának nyilatkozva bejelentette, hogy „újra bizsergést érez”, és függetlenként ismét jelölteti magát a város élére.


Borkai bejelentésére Dézsi Csaba András az RTL-nek úgy válaszolt, hogy szerinte vannak, akik nem a feladatot, hanem a hatalmat akarják átvenni:


Nyitókép: Dézsi Csaba András / Facebook

#Belföld#győr#lázár jános#dézsi csaba andrás#borkai zsolt#polgármester-választás#önkormányzati választások

Címlapról ajánljuk