Belföld

Borkai Zsolt az RTL-nek: Újabb bizsergést érzek

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 17:17

Készen áll együttműködni a városvezetéssel, a múltat lezárta, és lehet, hogy az országot igen, de a győrieket nem érdekli a 2019-es szexbotrány – erről beszélt Borkai Zsolt az RTL Híradónak adott interjújában, miután a Győri Atlétika Club élére választották. A kinevezéséről azt mondta: Újabb bizsergést érzek.

Négy év után visszatér Borkai Zsolt. A 2019-ben szexbotrányba keveredett korábbi győri polgármestert a Győri Atlétika Club elnökének választották.

Miután a napokban a GYAC előző elnöke lemondott, az önkormányzat jelezte, hogy Radnóti Ákost, a város fideszes alpolgármesterét szeretné a klub élén látni. A klub szakági vezetői viszont Borkait kérték fel a feladatra, akit 2019-es szexbotránya után ugyan újraválasztottak a győriek a város vezetésére, nem sokkal később azonban lemondott.

Borkai elvállalta a GYAC vezetését. A GyőrPlusz nevű, helyi kormánypárti propagandalapban csakhamar lejárató anyag jelent meg a klub frissen megválasztott elnökéről, „Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti a fiatal sportolók és az olimpiára készülők esélyeit” címmel.

Borkai szerint meg akarták puccsolni a választást

Borkai Zsolt az RTL Híradónak adott interjúban úgy fogalmazott: körülbelül hat napja jelezték a GYAC szakosztályi részéről, hogy őt szeretnék a klub élén látni. A felkérést azért vállalta el, mert a sportág iránti szeretet szerinte nem tud kikopni az emberből. Borkai olimpiai bajnok magyar tornász.

„Korrektül leültem velük, hogy ne hamarkodják el a döntést” – mondta. Borkai szerint a szakosztály nem értett egyet azzal, hogy a jelenlegi elnököt a városvezetés lemondatta, majd ezután az alpolgármestert szinte kijelölték a funkcióra. Borkai szerint meg akarták puccsolni a demokratikus választást.

Szavai szerint, miután megkeresték, minden buktatót ismertetett velük, de még ezek után is azt akarták, hogy ő legyen a klub elnöke. 

Másnap reggel felhívtak, hogy egyhangú szavazással engem támogatnak.

„Újabb bizsergést érzek”

Győr korábbi fideszes polgármestere szerint ezután beindult a városvezetés gépezete, de ő úgy érzi, meg van edződve, és kötelességének érzi a végsőkig küzdeni és kiállni, ha szakmai szempontból őt választották a feladatra. 

Újabb bizsergést érzek, mert a kisgyermekem a GYAC

– fogalmazott.

Felidézte: 2017-ben, amikor az Európai Ifjúsági Fesztiválra készültek, nemcsak azért épültek a sportlétesítmények, hogy tartsanak egy fesztivált a fiatalok számára, hanem azért is, hogy a győriek azokat használják, és megtöltsék élettel.

Most több mint 900 gyermek sportol a klubban, és ezt a számot szeretnék növelni, ha a városvezetés együttműködő, „ha partnerként kezelik nem is Borkai Zsoltot, hanem a nap mint nap érkező 900 gyermeket, szülőt, nagyszülőt”.

A klub vezetésére az önkormányzat részéről kiszemelt Radnóti Ákos alpolgármesterrel szerinte tudna együtt dolgozni, nem gondolja, hogy ez a kettejük harca lenne. 

„Az biztos, hogy én ebben kemény leszek a jövőben, nem leszek rest a tekintetben, hogyha ezek a gyerekek nem kapják meg azt a megfelelő bánásmódot, amit nekik meg kell adni. (…) Erre a hajóra szálljanak fel ők is, evezzenek, ne gátolják őket” – üzente a városvezetésnek a gyerekek mindennapi testmozgásának biztosításáról.

A szexbotrányról: lezártnak tekinti a múltat

A 2019-es szexbotránya utáni visszatérésről Borkai úgy vélekedett: ő a maga részéről lezárta a múltat, a legfontosabb a számára az volt, hogy a családjával megbeszélje, és ez megtörtént. „Innentől kezdve bárki bármit mond, különösebben nem érdekel” – jelentette ki. 

Úgy látja, azért, amiért tett, az elmúlt időszakban megbűnhődött.

Lehet, hogy az országot igen, de a győrieket nem érdekli

– összegzett a szexbotrány következményeiről. 

Az RTL Híradó riportja:


Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#politika#borkai zsolt#győr#gyac#atlétika#szexbotrány#ma

Címlapról ajánljuk