Belföld

A borsodi kórház igazgatója előírta, hogy a napi értekezleten az orvosoknak felállva kell köszönteniük őt

rtl.hurtl.hu

2023. június 16. 14:51

Új szabályokat vezettek be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban. Az erről szóló levél szerint az orvosoknak felállva kell az igazgatót köszönteni, a reggeli értekezletről későket pedig kizárják.

Az orvosok 7.50-ig megérkeznek, az intézetvezetőt megérkezéskor az orvosi kar felállással köszönti. Az intézetvezető a tanácskozó ajtaját bezárja, jelezve ezzel, hogy további belépés nincs, annak érdekében, hogy az elkésők az értekezletet ne zavarják – olvasható abban az igazgatói levélben, amit a napokban küldtek szét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban.

A levelet szemléző 444.hu szerint a küldemény az értekezletek rendjét, formáját rögzítette, illetve azt is tisztázta, kik vehetnek részt ezeken. Az is kiderült, hogy az intézményvezetőnek vagy helyettesének az asztalfőn kell helyet foglalnia.

Ami igazán meglepte az intézmény orvosait, az a felállva köszöntés, mert az korábban nem volt szokás náluk. Ráadásul a reggeli értekezlet időtlen idők óta a szerves része a munkájuknak, ott számolnak be az ügyeletesek, hogy mi történt a műszakban, milyen betegséggel kerültek be emberek stb.

Dr. Csilek Andrásnak, a Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnökének többen jelezték a fenntartásaikat az intézkedésekkel kapcsolatban.

Többen is annak adtak hangot, hogy nyomásgyakorlásról van szó, hogy növeljék az intézményvezető tekintélyét.

A megyei kórház főigazgatója, Dr. Révész János azt írta a 444-nek, hogy „az orvostársadalmon belül vannak szokásjogok, ilyen például, hogy orvosi értekezletek, vagy összdolgozói értekezletek alkalmával, az elsőszámú vezetőt a terembe történő belépéskor az orvosi kar felállással tiszteli meg”.

Csilek szerint a levélben említett késők kizárása életszerűtlen. 

Egy kórházban előfordulhat, hogy valaki nem ér oda időben egy értekezletre, de az nem azért van, mert mondjuk kávézik, hanem mert például újraéleszt. De olyan helyzet is előállhat, hogy valakinek ki kell mennie, mert szükség van rá a munkában.

Nyitókép: Mentőhelikopter száll le a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Csillagpont épületének tetejére az épület avatási ünnepségén Miskolcon 2014. április 2-án. A 11 milliárdos beruházással az ország második legnagyobb ágyszámmal rendelkező egészségügyi intézménye jött létre, ahol évente 80 ezer fekvőbeteget látnak el 1428 aktív és 543 krónikus ágyon. Fotó: Vajda János.

 

#Belföld#borsod-abaúj-zemplén vármegye#kórház#köszöntés#orvos#csilek andrás#révész jános

Címlapról ajánljuk