Belföld

Tanítónő Pintér Sándornak: Szégyellje magát az egész bagázsával együtt, hogy ennyit ér maguknak az a gyerek, aki egész évben dolgozott!

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 8:54

A jutalomkönyveket is kérjük Brüsszeltől? – vetette fel az esetet szóvá tevő tanító.

Az állam összesen ötezer forintnyi könyvutalványt adott egy osztálynak arra, hogy megjutalmazza az oda járó 6 kitűnő tanulót – írta a 444.hu.

Az eset miatt levelet írt a tanító Pintér Sándor oktatásért is felelős miniszternek, ebben megköszöni a hozzájárulást, de azt is felveti:

ebből milyen könyveket tud venni a hat diáknak?

„Tudja maga, mennyibe kerül egy könyv??? (…) Szégyellje magát az egész bagázsával együtt, hogy ennyit ér maguknak az a gyerek, aki egész évben dolgozott, és remekül teljesített! Lehet, azért ennyi, mert az akkumulátorgyáraikban nem ők állnak majd robotként a soron? Vagy a jutalomkönyveket is kérjük Brüsszeltől?” – írta.

Az üzenetet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is megosztotta, és ott kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó. Van, ahol ugyanez az arány (5100 forint 6 tanulóra) vagy még rosszabb (6 ezer forint 9 színjeles diákra).

Az RTL Híradó számolt be róla, hogy van olyan iskola, ahol az elektromos aljzatból csöpög a víz egy nagyobb eső után, és olyan is, ahol a beázás olyan régóta gond, hogy a diákok táncos flashmobbal próbálják elérni a régen beígért, de most lefújt felújítást:


Hozzászólna? Az rtl.hu Facebook-oldalán megteheti:

 

Nyitókép: Vajda János / MTI

#Belföld#jutalom#oktatás#pintér sándor#kitűnő tanuló

Címlapról ajánljuk