Belföld

Reuters Intézet: az RTL a második legmegbízhatóbb hírforrás Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 18:15

A magyarok 41 százaléka nézi hetente legalább egyszer a Híradót, így továbbra is az RTL-t tartják a leggyakrabban használt, valamint a második legmegbízhatóbb hírforrásnak. 

Az offline hírforrások tekintetében a magyarok 41 százaléka nézi hetente legalább egyszer a Híradót, így továbbra is az RTL a leggyakrabban használt, valamint a második legmegbízhatóbb hírforrás a magyarok szerint – derül ki az Oxfordi Egyetemen működő Reuters Intézet friss digitálismédia-jelentéséből.

Reuters Intézet: az RTL a második legmegbízhatóbb hírforrás Magyarországon
Hírforrások megbízhatósága Magyarországon. Fotó: Reuters Institute Digital News Report 2023

A szervezet már 12. alkalommal publikálta éves médiariportját, amely 46 országból csaknem 93 ezer ember bevonásával készült el. A magyar sajtótermékek közül a HVG-ben, az RTL-ben és a Telexben bíznak a legtöbben, míg a legkevésbé a Blikket, a TV2-t és a közmédiát tartják hiteles hírforrásnak. A jelentésből kiderül, hogy a magyar közmédia megbízhatósága nemzetközi összehasonlításban is kifejezetten alacsony.

Reuters Intézet: az RTL a második legmegbízhatóbb hírforrás Magyarországon
TV, rádió és nyomtatott sajtótermékek heti elérési mutatói Magyarországon. Fotó:  Reuters Institute Digital News Report 2023

Az online hírportálok közül a jelentés alapján az Indexet, a 24.hu-t, az Origót és Telexet olvassák a legtöbben hetente, az rtl.hu is bekerült a top 10-be. A jelentés külön kitér arra, hogy Magyarországon milyen alacsony a médiába vetett általános bizalom: pusztán a megkérdezettek 25 százaléka bízik a hírekben, miközben ennek átlagos aránya globálisan 40 százalék. Ez pedig azt jelenti, hogy a

a vizsgált 46 ország közül Magyarország a 45. helyen szerepel, egyedül Görögországban rosszabb a helyzet.

Nyitókép: Reuters Institute Digital News Report 2023

#Belföld#digitális#média#jelentés#rtl

Címlapról ajánljuk