Belföld

Beszédes választ adott Rétvári Bence arra, hány nemátalakító óvodásról tudnak Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 14:37

Rétvári hozott néhány példát. Külföldről. 

Pintér Sándorhoz nyújtott be írásbeli választ igénylő kérdést Mellár Tamás párbeszédes képviselő. Mint a Parlament honlapjára is felkerült dokumentumban írta, „egy aggódó állampolgár kérdését tolmácsolja” és szerinte „ismeretes, hogy a kormányzat harcot hirdetett az óvodások nemátalakítása ellen. Önök ezt a harcot törvényi szintre emelték.”

Mellár ezután megkérdezte, hogy 

  • Magyarországon hány óvodásokat érintő nemátalakító műtétet végeztek el az elmúlt 5 évben,
  • és hogy tudják-e, hány ilyen jellegű műtét maradt el a kormány harcának sikerei miatt. 

A kérdésekre nem a belügyminiszter, hanem Rétvári Bence államtitkár felelt, ám mindenekelőtt odaszúrt Mellárnak, mert szerinte

egykor konzervatív gondolkodású polgárból a képviselői pozíciójáért és tiszteletdíjért átnyergelni gunyoros LMBT-lobbistának egy lehangoló pályaív. 

Ezután azt írta, hogy „az LMBT-lobbi káros hatásai már egész Európában éreztetik a hatásukat”, majd azzal példálózott, hogy

„Dániában 2016-hoz képest több mint a duplájára nőtt azoknak a gyermekeknek a száma, akik szeretnék megváltoztatni a nemüket. Svédországban 1500%-kal megnőtt azoknak a kislányoknak a száma, akik kisfiúnak tartják magukat. Tizennyolcszor több kiskorú kért nemi átalakítást 5 év alatt. Az USA-ban orvosi szakvélemény ellenére is kötelező elvégezni a nemi átalakító műtéteket, akár gyereken is”.

Hogy Rétvári hány ilyen magyar esetről tud, arról egy szót sem írt. 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Belföld#rétvári bence#mellár tamás#pintér sándor#nemátalakítás#nemátalakító műtét

Címlapról ajánljuk