Belföld

Pottyondy Edina Rákay Philipről: producernek béna, de propagandistának kiváló

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 11:28

Nagy Ervin színész és Rákay Philip közt napok óta zajlik az adok-kapok, Pottyondy Edina is kifejtette álláspontját a vitájukról.

„Akinek a miniszterelnök ura szerint Grófo a király, annak jobb, ha inkább kussol II. András és Zámbó Jimmy királysága kapcsán” – üzente Pottyondy Edina, politikusból lett standupos a legújabb YouTube videójában Rákay Philipnek.

Mint arról korábban az rtl.hu is beszámolt, Rákay Philip fideszes médiaszakember és Nagy Ervin között heves üzenetváltások történtek, miután a színész is részt vett egy státusztörvény elleni tanártüntetésen, amin többek közt azt mondta: „Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest a magyar diákok szerintem rendkívül kulturáltak”.

Rákay erre egyebek mellett azt írta a Facebookon:

Ha mégis mindenképpen oda vágysz, nem tartóztatunk! Schilling és Sárosdi nevű kollégáid is gigantikus karriert futottak be arrafelé: árufeltöltők egy helyi kisboltban. Sok szerencsét!

Nagy Ervin erre válaszul lecsivavázta, féltehetségnek nevezte Philipet, és szemére vetette, hogy az Orbán-kormányzat ideje alatt száműzték Magyarország legtehetségesebb színházi rendezőit és nullára írták a magyar filmkultúrát. Rákay minderre tüstént válaszolt is, 11 pontba szedve gondolatait, felsőbbrendű, balos értelmiségi attitűddel vádolva a színészt.

Pottyondy a „kultúra fradi-huligánjainak és újpest-ultráinak aluljárós verekedéseként” jellemezte Rákay Philip és Nagy Ervin összetűzését.

Szerinte a „legjólfésültebb fideszes bullshitgenerátor, konzervatív eleganciával, páros lábbal hátulról csúszott bele” Nagy Ervinbe. Pottyondy szerint Rákay értelmezésében „a színésznek tulajdonképpen az a baja, hogy ez itt nem Afganisztán” .

A youtuber egyebek mellett felemlegette, hogy Rákayt valójában személyesen nem érintik a magyar oktatás problémái, miután gyerekei nemzetközi iskolában tanulnak, mert állítása szerint kiközösítették őket az iskolákban. A fideszes megmondóember korábban azzal érvelt, hogy az illegálisan tüntető diákokat a párizsi rohamrendőrök „rommá vernék”, nem úgy, mint a magyar rendőrök, akik csak „gázspray-fröccsöt” fújkálnak a levegőbe. Pottyondy ezzel kapcsolatban azt mondta:

Érdekes, szemkilövető Gyurcsánynál még tudták, hogy hívják ezt a páros szervet az arcon, a könnygázas Pintérnél már nem.

A humorista hangsúlyozta, ezen a ponton kellett volna Nagy Ervinnek tovább állnia, ami nem így történt, és csak fát tett a tűzre. Pottyondy ezután még erőteljesebben beleszállt Rákay Philipbe, „béna producernek, ám kiváló propagandistának tartja”. 

Schilling Árpádról és Sárosdi Lilláról Pottyondy kifejtette, hogy nem kedveli őket, ám így is „elnézőbb” velük szemben, mert külföldön, közpénz nélkül tudtak új életet kezdeni. Szavait azzal zárta, hogy Rákaynak sikerült úgy újratematizálni az ügyet, valamint egy olyan zsákutcába szorítania az ellenzéket, ahol „csak köpködés” van.

Nyitókép: Pottyondy Edina / Facebook

#Belföld#pottyondy edina#rákay philip#Videó

Címlapról ajánljuk