Gryllus Dorka felvilágosította Rákay PhilipetRákay Philip fideszes médiaszakember Nagy Ervin színésszel vitázva arról írt Facebookon, hogy a külföldre távozott Schilling Árpád rendező és Sárosdi Lilla színésznő jelenleg árufeltöltők egy helyi kisboltban. Gryllus Dorka hozzászólt.
Kultúra

Gryllus Dorka felvilágosította Rákay Philipet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 8. 12:46

Rákay Philip fideszes médiaszakember Nagy Ervin színésszel vitázva arról írt Facebookon, hogy a külföldre távozott Schilling Árpád rendező és Sárosdi Lilla színésznő jelenleg árufeltöltők egy helyi kisboltban. Gryllus Dorka hozzászólt.

Gryllus Dorka egy jól irányzott oldalvágással beszállt a Nagy Ervin színész és Rákay Philip fideszes médiaszakember közt napok óta zajló adok-kapokba.

Mint arról korábban az rtl.hu is beszámolt, Nagy Ervin is részt vett múlt csütörtökön a státusztörvény elleni tanártüntetésen, és azt mondta többek között a 24.hu által készített videóban: „Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest a magyar diákok szerintem rendkívül kulturáltak”.

Rákay erre egyebek mellett azt írta a Facebookon: 

Ha mégis mindenképpen oda vágysz, nem tartóztatunk! Schilling és Sárosdi nevű kollégáid is gigantikus karriert futottak be arrafelé: árufeltöltők egy helyi kisboltban. Sok szerencsét!

Nagy Ervin erre válaszul lecsivavázta, féltehetségnek nevezte Philipet, és szemére vetette, hogy az Orbán-kormányzat ideje alatt száműzték Magyarország legtehetségesebb színházi rendezőit és nullára írták a magyar filmkultúrát.

Rákay minderre tüstént válaszolt is, 11 pontba szedve gondolatait, felsőbbrendű, balos értelmiségi attitűddel vádolva a színészt.

A 24.hu vette észre csütörtökön, hogy Gryllus Dorka színésznő egy 24 órán belül eltűnő Facebook-story videóban reagált Rákay Philip június 2-án írt posztjára, amiben az Aranybulla című sorozat producere azt állította, hogy a Franciországba távozott Schilling Árpád rendező és Sárosdi Lilla színésznő jelenleg árufeltöltőként dolgoznak egy helyi kisboltban.

Gryllus Dorka leszögezte, hogy a színésznő és rendező férje nem árufeltöltők:

nem tudom, honnan szeded ezeket az információkat, ezek az információk tévesek. Schilling Árpád rengeteg színházban rendezett az elmúlt években (…), Sárosdi Lilla legalább öt francia nyelvű projektben játszott már franciául.

Gryllus Dorka hosszú listát is mutatott Schilling közelmúltbeli külföldi rendezéseiről és felesége fesztiválszerepléseiről. 

Szerinte inkább büszkének kéne lenni, hogy a két magyar művész ilyen sikereket ért el a világ színpadain.

Nyitókép: YouTube/Facebook

#Kultúra#nagy ervin#gryllus dorka#rákay philip#színház#filmművészet#schilling árpád#sárosdi lilla

Címlapról ajánljuk