Belföld

Második menet: Nagy Ervin lecsivavázta Rákay Philipet, aki 11 pontban reagált

rtl.hurtl.hu

2023. június 7. 7:56

Folytatódik az adok-kapok a színész és a kormányzati megmondóember között.

Rákay Philip megafonos kormányzati megmondóember – a 6 milliárd forint közpénzből támogatott Petőfi-film rendezője – 11 pontos nyílt levelet tett közzé a Facebook-oldalán Nagy Ervinnek címezve.

A terjedelmes kirohanás előzménye: mint arról beszámoltunk, Nagy Ervin is részt vett múlt csütörtökön a státusztörvény elleni tanártüntetésen, és azt mondta többek között a 24.hu által készített videóban: „Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest a magyar diákok szerintem rendkívül kulturáltak”. 

Rákay erre egyebek mellett azt írta a Facebookon: „Ha mégis mindenképpen oda vágysz, nem tartóztatunk! Schilling és Sárosdi nevű kollégáid is gigantikus karriert futottak be arrafelé: árufeltöltők egy helyi kisboltban. Sok szerencsét!”

Nagy Ervin válaszul lecsivavázta Philipet: „Olyan kis harcias vagy a facebook biztonságos távolságában! Pedig pár nappal ezelőtt lett volna lehetőséged, hogy személyesen oszd meg velem a véleményedet, hiszen ott haladtál el mellettem a Haris közben. Akkor érdekes módon tovább vonultál, mint Gőgös Gúnár Gedeon. Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít” – írta a színész.

Majd így folytatta: „Megértem, hogy kiállásunk a pedagógusokért és a diákokért csípi a szemedet. 

Nyilván felfoghatatlan számodra a szolidaritás, abból a székből, ahol reggelente eldöntöd, hogy melyik arany színű merciddel - mert ugye kettő is van - indulj el naponta milliókért »tanácsot adni«.

Nagy Ervin üzenetét nem hagyta szó nélkül Rákay Philip, aki 11 pontban reagált az őt lecsivavázó posztra. 

Rákay Philip elmondja, miért járatja a gyerekeit nemzetközi iskolákba:

„A gyerekeim jó ideje nemzetközi iskolákba járnak, tudod miért? Mert évekkel ezelőtt a szélsőliberális elvbarátaid gyerekei – a tanárok passzív asszisztálásával – nácizva, fasisztázva abúzálták őket nap mint nap, az apjuk miatt. S történt mindez egy olyan budai iskolában, amely leghangosabb hirdetője az elfogadásnak, persze a tolerancia szent zászlaja alatt vonulva.”

Rákay Philip beleszáll a NER előtti filmkultúrába:

„Tévedsz, Ervin! A magyar filmkultúra – néhány tucat alkotást kivéve – a rendszerváltoztatás óta mizerábilis állapotban van, s nem mi tettük tönkre. Ez a világ 1948 óta egy jól körberajzolható, balos értelmiségi kör kezében volt, s generációkon keresztül belterjes homokozóként működött, 1990 után is.”

Rákay Philip megvédi az Aranybullát és beleszáll A Király című RTL-es sorozatba:

„Bár az Aranybulla egyik producere vagyok csupán a négyből - aki nem vett részt az alkotás folyamatában, ellentétben több száz kiváló filmes kollégával -, ezzel együtt óvatosságra intenélek, mielőtt magadra öltenéd a tévedhetetlen ítész szerepét. Ugyanis az Aranybulla dokusorozat legrosszabb pillanatai is több értéket hordoznak, mint például a Zámbó Jimmy életéről készült fércmű, amelynek a címszerepét boldogan játszottad el. II. András vagy Zámbó Jimmy, neked nyilván egyre megy: király-király...”

Továbbá a régi SZFE-be, Ascher Tamásba és Csáki Juditba:

„Mókás, amikor azt írod: „nem adjuk oda Magyarországot és azt a kultúrát, amiben felnőttünk olyan féltehetségeknek, mint te.” Jajj, Ervin! Már megint ez a belétek plántált, felsőbbrendű, balos értelmiségi attitűd, amit addig préseltek a fejetekbe az SzFE-n a Csáki Judit-, meg az Ascher-félék, míg végül nagyon elhittétek: művész és értelmiségi csak balos lehet. Persze, persze...”

És így tovább, van még szó az „aranymercik” kapcsán a Tanácsköztársaságról is.

 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#nagy ervin#rákay philip#petőfi-film#megafon

Címlapról ajánljuk