Belföld

Megválasztották az év Jó emberét, egy Hajdú-Bihar megyei közösségépítő kapta a díjat

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 18:29

„Szorgalmával, alázatával, energiabírásával, önzetlenségével, valamint tanulni, fejlődni akarásával példát és utat mutat romák és nem romák számára” – írták róla.

A Hajdú-Bihar megyei Esztáron élő Gyirgyó Dénes kapta idén a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány Jó ember-díját évtizedeken át fáradhatatlanul végzett közösségépítő tevékenységéért, számolt be az MTI.

Az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított díjat a hagyományoknak megfelelően a pécsváradi várban adták át vasárnap. A díjazott, a Berettyóújfalu közelében élő roma származású Gyirgyó Dénes „szorgalmával, alázatával, energiabírásával, önzetlenségével, valamint tanulni, fejlődni akarásával példát és utat mutat romák és nem romák számára, valamint reményt ad a változtatásra és a nehéz helyzetben élőknek a kitörés lehetőségére”, írták.

A szociálisan érzékeny díjazott hosszú évtizedek óta fáradhatatlanul végez önkéntes és közösségi munkát falujában és a környéken, saját házánál, önerőből segíti a rászoruló gyerekek taníttatását, sportolását. Gyirgyó Dénes hitélete a református cigánymisszióban teljesedik ki, ahol szintén önkéntes misszionáriusként tevékenykedik.

A díjat, amely Judit Hagner Németországban élő magyar származású szobrászművész alkotása, tizennyolcadik alkalommal ítélte oda a Káplár Lászlóról elnevezett alapítvány az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére. Az elismerést minden évben egy olyan ember kapja meg, aki becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, és embertársainak segítséget nyújt, inspirációt ad.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#díj#elismerés#roma#hajdú-bihar megye#jó ember díj

Címlapról ajánljuk