Belföld

„Én egy akkumulátorgyárat szeretnék otthonra” – Bruti irigy lett, dalt is készített erről a kétfarkú kutyákkal

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 15:26

„A károsanyag-kibocsátás az csak néhány ezrelék // ha meg nem, majd mi leszünk a járulékos veszteség.”

 „Minden rendben lesz itt, nem kell tüncizni” – énekli Bruti, alias Tóth Imre humorista, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal készített közösen dalt a debreceni akkumulátorgyárról. A dal szövege szerint az egész világ (és ő is) irigyli Magyarországtól az akkumulátorgyárakat.

„Mert én egy akkumulátorgyárat szeretnék a kertem végébe // Akinek ez nem tetszik, az elmehet a fenébe” – szól a refrén, amelyben Bruti azt is megjegyzi, hogy „a károsanyag-kibocsátás az csak néhány ezrelék // ha meg nem, majd mi leszünk a járulékos veszteség”.

Korábban arról számoltunk be: tucatnyian rosszul lettek az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, a dolgozók hánytak és hasmenést kaptak, miután a levegőbe került valamilyen anyag. A számos elkaszált népszavazási kérdés miatt lehet, hogy nem magyarországi, hanem uniós fórumot keresnek a civilek az országszerte épülő gyárak ellen. Göd frissen megválasztott polgármestere pedig egy interjúról is kisétált, amikor az ott épülő gyárról kérdezték.


Ajánló: „Nem látok feltétlenül olyat az ellenzékiek közül, akinek komolyabb esélye lenne megnyerni a választást” – polgármesterségre hajt a kutyapárt elnöke, Kovács Gergely.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#bruti#akkumulátorgyár#mkkp#videoklip#dal#Videó

Címlapról ajánljuk