Belföld

Megtiltotta a kormánypropagandával milliárdokat kereső Balásy Gyula, hogy szerepeltessék a legbefolyásosabb médiások listáján

rtl.hurtl.hu

2023. június 10. 9:56

A rejtőzködő üzletember nemrég a Lamborghinijével mutatkozott.

A Media1 információi szerint  Balásy Gyula kormányközeli vállalkozó, a New Land Media és a Lounge Group tulajdonosa levetette magát a Marketing&Media magazin által készített, a legbefolyásosabb hazai médiavezetőket rangsoroló toplistáról. (A lista élén egyébként már hetedik éve Vidus Gabriella, az  Az RTL Magyarország vezérigazgatója áll.)

A portál megjegyzi: Balásy Gyula  az elmúlt években fontos helyet foglalt el a listán, egy évvel korábban például  ötödik volt, és eredetileg idén is szerepelt volna rajta. A magazin azonban levelet kapott Balásytól, „aki jogi eszközökkel megtiltotta a szaklap számára, hogy szerepeltessék őt a top50 legbefolyásosabb médiavezetők toplistáján”.

Emlékeztetnek rá: a kormányközeli vállalkozó cégei tízmilliárdokat keresnek a kormánykommunikációval, például azzal, hogy teleplakátokolják az országot olyan üzenetekkel, hogy Stop! Állítsuk meg Brüsszelt!, de ők készítették a Soros Györgyöt vagy például az Európai Uniót támadó további plakátokat is. 

Mint arról beszámoltunk, 

a New Land Media és a Lounge Design nevű Balásy-cégeken 2016 óta hihetetlen összeg: 450 milliárd forint folyt át. A két cégnek 2016 óta 44 milliárd forintos adózott nyeresége volt.

Balásyt nemrég a 444 faggatta, amikor a rejtőzködő milliárdos Balatonalmádiban, egy oldtimereknek meghirdetett autóversenyen tűnt fel, amire az 1991-es Ferrari Testarossájával nevezett, de mivel az elromlott, kénytelen volt 30 éves Lamborghini Diablójával elindulni.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Belföld#Balásy Gyula#new land media#lounge group#kormányközeli#rogán antal#propaganda

Címlapról ajánljuk