Belföld

Aurelio abban bízott, még idén házi őrizetbe kerül, de legkorábban jövő januárban szabadulhat

rtl.hurtl.hu

2023. június 10. 6:22

Ügyvédje bízik benne, hogy jó magaviselete miatt januárban feltételesen szabadlábra helyezik.

Aurelio korábban úgy gondolta, még idén szabadulhat a börtönből, ám ügyvédje számításai szerint erre csak jövőre kerülhet sor, írja a Blikk.

Mint arról beszámoltunk, az egykori valóságshow-szereplő jogerősen kiszabott 3 év 5 hónapos bürtönbüntetését tölti, amit emberrablásért és korábbi drogügye miatt kapott. Tavaly február 16-án vonult be a Kozma utcai börtönbe.

„Nagyon remélem, hogy kapok kedvezményt és a büntetésem egy részét házi őrizetben tölthetem. Van egy időpont, amely idénre szól, de nem szeretném elárulni, mert csendben akarok távozni, és majd csak utána mesélni erről. A strigulákat viszont húzom” – nyilatkozta az év elején a Blikknek Aurelio.

A lap megkérdezte Aurelio ügyvédjét, hogy áll az ügyfele szabadulása: Dr. Galgóczi Zoltán szerint Aurelio legkorábban 2024. januárjában hagyhatja el a börtönt.

„Bízunk abban, hogy Aurelio a jó magaviselete miatt megkapja a kedvezményt és januárban feltételesen szabadlábra helyezik, így a drogügyéért kiszabott büntetést már úgynevezett reintegrációs őrizet alatt töltheti. Ehhez az kell, hogy a fő bűncselekmény – mely ez esetben az emberrablás – miatt kapott büntetés legalább kétharmadát letöltse bent, ezt számításaim szerint januárban éri majd el” – mondta az ügyvéd, aki azt is részletezte, mi fog ezután történni.

Nem feltétlenül kell majd háziőrizetben, a négy fal között lennie, de valószínűleg lokalizálni fogják a mozgásterét Bajára. Kap majd egy nyomkövetőt, és azzal figyelik, hogy ne hagyja el a várost. Ami viszont elengedhetetlen, hogy legyen rendes munkája, ahová folyamatosan eljár

– nyilatkozta a lapnak Galgóczi.

Nyitókép: RTL

#Belföld#aurelio#börtön#háziőrizet#szabadulás

Címlapról ajánljuk