Aurelio abban bízott, még idén házi őrizetbe kerül, de legkorábban jövő januárban szabadulhatÜgyvédje bízik benne, hogy jó magaviselete miatt januárban feltételesen szabadlábra helyezik.
Belföld

Aurelio abban bízott, még idén házi őrizetbe kerül, de legkorábban jövő januárban szabadulhat

rtl.hurtl.hu

2023. június 10. 6:22

Ügyvédje bízik benne, hogy jó magaviselete miatt januárban feltételesen szabadlábra helyezik.

Aurelio korábban úgy gondolta, még idén szabadulhat a börtönből, ám ügyvédje számításai szerint erre csak jövőre kerülhet sor, írja a Blikk.

Mint arról beszámoltunk, az egykori valóságshow-szereplő jogerősen kiszabott 3 év 5 hónapos bürtönbüntetését tölti, amit emberrablásért és korábbi drogügye miatt kapott. Tavaly február 16-án vonult be a Kozma utcai börtönbe.

„Nagyon remélem, hogy kapok kedvezményt és a büntetésem egy részét házi őrizetben tölthetem. Van egy időpont, amely idénre szól, de nem szeretném elárulni, mert csendben akarok távozni, és majd csak utána mesélni erről. A strigulákat viszont húzom” – nyilatkozta az év elején a Blikknek Aurelio.

A lap megkérdezte Aurelio ügyvédjét, hogy áll az ügyfele szabadulása: Dr. Galgóczi Zoltán szerint Aurelio legkorábban 2024. januárjában hagyhatja el a börtönt.

„Bízunk abban, hogy Aurelio a jó magaviselete miatt megkapja a kedvezményt és januárban feltételesen szabadlábra helyezik, így a drogügyéért kiszabott büntetést már úgynevezett reintegrációs őrizet alatt töltheti. Ehhez az kell, hogy a fő bűncselekmény – mely ez esetben az emberrablás – miatt kapott büntetés legalább kétharmadát letöltse bent, ezt számításaim szerint januárban éri majd el” – mondta az ügyvéd, aki azt is részletezte, mi fog ezután történni.

Nem feltétlenül kell majd háziőrizetben, a négy fal között lennie, de valószínűleg lokalizálni fogják a mozgásterét Bajára. Kap majd egy nyomkövetőt, és azzal figyelik, hogy ne hagyja el a várost. Ami viszont elengedhetetlen, hogy legyen rendes munkája, ahová folyamatosan eljár

– nyilatkozta a lapnak Galgóczi.

Nyitókép: RTL

#Belföld#aurelio#börtön#háziőrizet#szabadulás

Címlapról ajánljuk