Szexuális zaklatással vádolja parancsnokát a honvédség egyik katonanőjeA jogász végzettségű főhadnagy ügyében belső vizsgálat indult, ám feljelentés nem történt. Nem sokkal azután, hogy panaszával az ügyészséghez fordult, értesítették arról, hogy rendelkezési állományba helyezik, vagyis tulajdonképpen elbocsátják a honvédségtől.
Belföld

Szexuális zaklatással vádolja parancsnokát a honvédség egyik katonanője

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 20:13

A jogász végzettségű főhadnagy ügyében belső vizsgálat indult, ám feljelentés nem történt. Nem sokkal azután, hogy panaszával az ügyészséghez fordult, értesítették arról, hogy rendelkezési állományba helyezik, vagyis tulajdonképpen elbocsátják a honvédségtől.

Rendelkezési állományba helyezte a Honvédelmi Minisztérium azt a szolnoki katonanőt, akit állítása szerint parancsnoka szexuálisan zaklatott. A honvéd főhadnagy ügyvédje elmondta, ez egyet jelent védence menesztésével a katonaságtól.

A szolnoki katonanő májusban kereste meg az ATV-t, hogy szexuálisan zaklatta parancsnoka. Az ügyben belső vizsgálat indult, mely során az áldozat elmondása alapján „minősíthetetlenül” beszéltek vele, a feljelentés pedig elmaradt.

A katonanő ezt követően az ügyészséghez fordult, feljelentést tett. A Központi Nyomozó Főügyészség később közölte vele, hogy alárendelt megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt rendeltek el nyomozást az ügyben.

Nem sokkal ezután értesítették arról, hogy rendelkezési állományba helyezik, vagyis tulajdonképpen elbocsátják a honvédségtől.

Hegedűs Antal, a katonanő ügyvédje elmondta, hogy a rendelkezési állomány ügyfele esetében azt jelenti, hogy a két hónap letelte után megválnának tőle. Védence állítja, hiába kért segítséget a tárcavezetőtől és a vezérkari főnöktől, mikor most a Honvédelmi Minisztérium őt bünteti a határozattal.

Mint kiderült, a katonanő „idegállapota” miatt jelenleg egészségügyi szabadságon van. Hegedűs Antal hozzátette, a szexuális zaklatással vádolt parancsnok továbbra is beosztásban van. Az ATV Híradó több megkeresést is küldött a minisztériumnak, azonban nem kommentálták a történteket.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#magyar honvédség#katona##szexuális zaklatás#parancsnok

Címlapról ajánljuk