Belföld

Cenzúrázhatta a helyi lap lovagkeresztes főszerkesztője az MKKP-s képviselőjelölt bemutatkozását, mert az túl vicces volt

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 20:25

Mindezt napokkal az időközi választás előtt. Pedig a párt szerint az ő jelöltjük volt az egyedüli, aki programot is írt.

„Küldje el inkább a Farkasházynak és Bödőcsnek” – ezzel a szöveggel dobta vissza a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi képviselőjelöltjének bemutatkozását a Zala megyei Pacsa és Körnéke című lap főszerkesztője, Ekler Elemér.

A megyében található Pacsa településen június 11-én rendeznek időközi választást, az MKKP színeiben Horváth Eliot Bence „passzivista” indul. Róla azt írja a párt: „különös ismertetőjegye, hogy amíg más képviselőjelöltek csak fotókat csináltak az ajánlóívekkel, addig ő már április végén megírt és közzétett egy olyan programot, amely minden pacsai lakost érint, és meg is valósítható. Egyik kampányeseményeként szerette volna felújítani a kisjátszóteret, de a tervezett akció előtt egy nappal az önkormányzat váratlanul elszállította a játékok nagy részét. Az időzítés nyilván teljesen véletlen.”

Ekler őt az összes másik jelölthöz hasonlóan megkereste azzal, hogy válaszoljon a lap hasábjain pár bemutatkozó kérdésre:

  • Hol lakik (Pacsán vagy más településen)?
  • Mi a foglalkozása?
  • Milyen szervezet támogatja (független, párt, civil szervezet, stb.)
  • Töltött-e be már önkormányzati, közéleti funkciót?

Horváth erre ezt írta válaszul: „Horváth Eliot Bence vagyok, ganümédeszi lakos, aki a választások alkalmával robbant be a pacsai köztudatba, és azóta is, minden egyes lakónak a kedvenc képviselőjelöltje. Támogató szervezetem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, emellett az összes jelenlegi szavazóm (Kutyostat szerint 101%-on állok).

Az idegenségemből adódóan általában ingatlanokkal foglalkozok, a Ganümédeszen és a Plútón is rendelkezem ilyesféle tulajdonnal, emellett néha hobbiból űrhajókat szerelek.

Töltöttem be önkormányzatnál funkciót, otthon nagyon sokszor van olyan, hogy édesanyámmal érdekkoalíciót létesítünk, így toljuk le a határozati javaslatokat a többi itt lakó torkán”.

Ekler erre a levélre ezt válaszolta: „Tisztelt Horváth Úr! Attól tartok, hogy eltévesztette a címzést. Humorát elismerve és támogatva javaslom, hogy küldje el levelét két olyan szakmabéli kiválóságnak, mint Farkasházy Tivadar és – mivel Búcsúszentlászló elég közel van Pacsához – Bödőcs Tibor”.

A lapban végül nem hagyták ki a jelöltek listájából a passzivistát, hanem azt írták a bemutatkozó szöveg helyére: „a jelöltnek valószínűleg gondjai lehettek a kérdések szövegértelmezésével, mert a konkrét válaszok helyett egy minihumoreszket küldött”.

Ekler idén március 15-én vette át Csák Jánostól a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatát. Egy korábbi, „liberális maszlagról” és migránsokról is szót ejtő publicisztikáját itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#cenzúra#zala megye#mkkp#jelölt#képviselő#sajtó#lovagkereszt

Címlapról ajánljuk