Belföld

Négymilliós kárt okoztak az elszabadult fociszurkolók a Liszt Ferenc téren

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 11:21

A kerület az állami rendezvényszervezőnek küldte le a számlát. 

Négymillió forintos kárt okoztak az Euópa Liga döntőjére érkezett szurkolók a terézvárosi Liszt Ferenc téren – mondta el a Népszavának a kerület polgármestere. Soproni Tamás elmondta, hogy ennyibe került a tér rendbetétele a drukkerek pusztítása után. A legnagyobb összeget a letaposott növényzet és a talaj cseréje vitte el, ami 3,5 millió forintba került, a maradékot az utcabútorok javítására és takarítószerekre költötték.


Soproni közvetlenül az eset után közölte, hogy a károkat minél hamarabb helyrehozzák, de a számlát be fogják nyújtani a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek. Soproni most a Népszavának elmondta, hogy számlát tartalmazó levelet végül kedden küldték el a cégnek, és jelezte, bízik benne, hogy a megfelelő anyagiakkal rendelkező állami cég egy héten belül kifizeti az általuk kért összeget.

A kormány tavaly novemberben hozta létre a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt.-t, amelynek feladata a kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai események, valamint az egyéb kiemelt állami rendezvények előkészítése és lebonyolítása. Az ügynökség a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozik, a tulajdonosi jogokat pedig a Nemzeti Kommunikációs Hivatal gyakorolja.

Nyitókép: Facebook/Soproni Tamás

#Belföld#Liszt Ferenc tér#foci#szurkolók#terézváros#kár#kártérítés#nemzeti rendezvényszervező ügynökség

Címlapról ajánljuk