Belföld

Nemsokára vége a Budapesti Lakógyűlésnek, de sokan még meg sem kapták a szavazáshoz szükséges kódot

rtl.hurtl.hu

2023. június 7. 15:38

Több kerületben is akadozik a levelek kézbesítése, ezért lehet meghosszabbítják majd a határidőt.

Hamarosan lejár a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazásra biztosított idő, de még mindig nem fejeződött be a voksoláshoz szükséges kódokat tartalmazó 1,4 millió levél kézbesítése – írta a Telex.

„Nem zárkózunk el a szavazási idő meghosszabbítása elől, ha azt látjuk, hogy a terjesztés lassú, de a következő 24-48 óra terjesztési adatait még megvárjuk a döntés előtt” – mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Budapest vezetése négy kérdésben kéri ki a fővárosiak véleményét, a szavazás a menetrend szerint június 11-én zárul, de még az alábbi kerületekben nem értek ki a levelek: II., III., VII., XI., XII., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII.

Kiss Ambrus közölte: nyitottak egy külön lehetőséget a Lakógyűlés honlapján azoknak, akik elfelejtették a kódot, elveszett a levelük, nem találják azt, vagy nem tudják kivárni, amíg megérkezik. Ha valaki ezen az oldalon megadja az email-címét, majd elküldi beszkennelve a fővárosnak a lakcímkártyája előlapját, akkor három napon belül megkaphatja elektronikus úton a szavazókódot, amivel szavazhat.

Összesen 1,4 millió fővárosinak küldenek levelet.

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

#Belföld#budapest#karácsony gergely#lakógyűlés

Címlapról ajánljuk