Belföld

Kerékpáros pihenőt építettek oda Letenyén, ahol még biciklist se láttak

rtl.hurtl.hu

2023. június 7. 20:37

Hetven millió forintból építettek két pihenőt és hat táblát. A gazos letenyei helyet egy félmilliárd forintból felhúzott üres állattartó telep mellé tették.

Az üresen álló letenyei állattartó teleptől nem messze egy feleslegesnek tűnő kerékpáros pihenőt építettek egy nemzetközi projekt keretében – írja az ATV.

A pihenő az osztrák Mureckből induló és Mohácsig tartó bicikliút része, a csatorna szerint a beruházója a Balatonfelvidéki Nemzeti Park volt. A pályázati kiírás szerint hat tábla és két pihenőhely kialakítása 70 millió forintba került.

A bringásoknak szánt helyen egyébként derékig ér a gaz, mind a kerékpártámaszok, mind a padok körül. Fodor Csaba, az MSZP Zala vármegyei elnöke azt mondta, nagy valószínűséggel még nem használták a helyet.

Hasonlóan jó kihasználtságú a megállóhely melletti – szintén a nemzeti park tulajdonában álló – állattartó telep is, ami félmilliárd forintból készült: tök üres. A feltételezések szerint a kerékpáros pihenőt azoknak építették, akik az állattartó telepet szerették volna meglátogatni.

Nyitókép: ATV Híradó.

#Belföld#kerékpár#pihenő#gaz#bicikliút#letenye

Címlapról ajánljuk