Belföld

Hadházy Ákos harmadik ujjával üzent az állami médiának: Valójában mindannyiunknak ezt kellene tenni

rtl.hurtl.hu

2023. június 5. 8:45

A független parlamenti képviselő ezentúl minden este be fog mutatni egy-két kirívóan manipulatív és elfogult tudósítást az előző esti híradóból.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy külön hírblokkot áldozott az M1 híradója Hadházy Ákos fiának középső ujjára. A történet röviden: Hadházy Ákos, a fia és az M1 riportere a parlamentnél találkozott egymással. Császár Attila ekkor közölte a parlamenti képviselővel, hogy utálja, amit csinál.

A riporter azzal vádolta Hadházy 19 éves fiát, hogy meg akarta ütni.

Mint kiderült: a fiú nem ütni akart, csak középső ujját szemrevételeztette a sajtómunkatárssal. Erre Császár valamiért azt kérte, hogy a fiú mutasson be neki még egyszer, de amikor ezt megtagadta, vita alakult ki köztük. Hadházy ennek apropóján újra posztolt a Facebook-oldalára, bejegyzésében azt írja, hogy korábban úgy gondolta, hogy nem kellett volna a fiának beintenie Császár Attilának a véleménye azonban megváltozott.

Nos, újra kell gondolnom ezt, és az érzékeny lelkületű hírhamisítók kedvéért a következő három hónapban minden nap konkrét példákkal fogom bemutatni, miért volt igaza a fiamnak. Minden este be fogok mutatni egy-két kirívóan manipulatív és elfogult tudósítást az előző esti híradóból.

– írja Hadházy, aki azt ígérte, két-három olyan témát is fel fog sorolni a független sajtó anyagaiból, amelyeknek az „úgynevezett közmédia híradójában is ott kellett volna lennie, de a cenzorok nem engedték adásba”. A képviselő szerint elég lenne újra és újra felidézni, hogy 2018 és 2022 között összesen kétszer szerepelhetett élő adásban ellenzéki vezető politikus, miközben Orbán Viktor hetente szónokolhatott hosszan a rádióban.

… a következő hónapban néhány mazochista honfitársunk minden nap megnézi a híradót, hogy összeírja a legkirívóbb hazugságokat és ferdítéseket. A munkájuk nem csak azért fontos, hogy az érzékeny lelkületű híradósok megértsék, miért intett be nekik a fiam, hanem azért is, hogy a magukat ellenzékinek valló pártok is lássák, hogy miért vállalhatatlan, ha nem hajlandóak semmit sem tenni a propaganda legyőzéséért.

– írja a képviselő, aki a bejegyzése végén megjegyzi: „nem volt igazságos, amikor nyilvánosan megfeddte a fiát, amiért beintett a közmédiának, mert valójában mindannyiunknak ezt kellene tenni”.


Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#hadházy ákos#köztévé#közmédia#m1#Híradó

Címlapról ajánljuk