Belföld

Ujhelyi István nem indul az EP-választáson, szerinte az MSZP befolyásos emberei elfojtották a reformterveket

rtl.hurtl.hu

2023. június 2. 9:21

A volt szocialista politikus állítása szerint több helyről kapott ajánlatot, de végül senkivel sem állapodott meg. Azt ígérte, nem vonul vissza, csak más módon lesz része a közéletnek.

Tíz év európai parlamenti képviselőség után befejezi brüsszeli pályafutását Ujhelyi István, jövőre ugyanis egyik párt listáján sem szerepel majd – közölte az MSZP színeiben mandátumot szerző politikus, aki azóta már kilépett a pártból.

Állítása szerint sok politikai formációval egyeztetett, de végül úgy döntött, egyikkel sem állapodik meg.

„Többen is megkerestek az elmúlt időszakban – bizonyos esetekben meglepő helyekről –, hogy ismertségemmel és politikai aktivitásommal erősítsem egy adott közéleti csoport vagy párt munkáját. Volt, akikkel megugorhatatlan értékrendbeli és politikai távolság nehezítette a lehetséges együttműködést, de voltak olyan beszélgetőpartnerek is, akikkel több volt a közös nevező, mint a véleménykülönbség, mégis végül abban tudtunk csak megállapodni, hogy nem állapodunk meg” – fogalmazott. 

Ujhelyi István tavaly tavasszal az országgyűlési választás után azt közölte, hogy indul az MSZP pártelnöki pozíciójáért, ám néhány héttel később visszalépett. Tavaly októberben végül a pártot is otthagyta. Erről most azt írta: „Életem egyik legnehezebb és legfájdalmasabb döntését kellett meghoznom, amikor hosszú belső harcok és 

az MSZP befolyásos emberei által elfojtott reformtervek után 

kénytelen voltam kilépni az addig második családomat jelentő szocialista pártból”. 

A folytatással kapcsolatban azt közölte, hogy továbbra is a magyar közélet része szeretne maradni, konkrétumot azonban egyelőre nem említett. 

„Brüsszeli feladataimat és kötelezettségeimet természetesen a jövő évi választásokig - ahogyan eddig, úgy ezután is - a tőlem megszokott lendülettel, kérlelhetetlenséggel és hitelességgel fogom ellátni. Fél szemmel közben most már arra is figyelek, hogy milyen civil munkát vállalok a jövőben” – írta.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI 

#Belföld#ujhelyi istván#európai parlament#mszp

Címlapról ajánljuk