Belföld

„Takarodjon el a Fidesz, takarítsuk el Orbán Viktort” – mondták az Egységes Diákfront tagjai

rtl.hurtl.hu

2023. június 1. 19:00

Perlaki-Boros Noel és Mészáros Bence, az Egységes Diákfront elnökségi tagjai is felszólaltak az oktatásért szervezett budapesti tüntetésen.

„Takarodjon el a Fidesz, takarítsuk el Orbán Viktort, de ordítva, amíg az unióban vagyunk!” – jelentette ki Perlaki-Boros Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja a csütörtöki tüntetésen.

Mint arról beszámoltunk, június 1-jén az ország több pontján, többek közt Budapesten és számos megyeszékhelyen szerveztek tüntetést az oktatásért és a státusztörvény bevezetése ellen. Az RTL Híradó helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a tömeg a Belügyminisztérium épületétől a Nádor utcáig tart.

Perlaki-Boros Noel és Mészáros Bence, az Egységes Diákfront képviselői is a felszólalók közt voltak. Mészáros arról beszélt, hogy elegük van a magyar közélet állapotából, a tanárok, a mentősök és a tűzoltók alacsony béréből. Majd hozzátette, a parlamentben „bűnözők ülnek ma is, akik minden nap hazaárulást követnek el”, szerinte megpróbálják őket ellehetetleníteni.

Perlaki-Boros pedig a magyarok ‘48-as és ’56-os küzdelmével állította párhuzamba a mostani helyzetet, amit szerinte nem szabad csendben tűrni. „Legyen hangos újra a »Talpra, magyar!« Takarodjon el a Fidesz, takarítsuk el Orbán Viktort, de ordítva, amíg az unióban vagyunk!” – jelentette ki a Tanítanék Mozgalom tagja.

Nyitókép: Barsi Fanni / RTL Híradó

#Belföld#budapest#tüntetés#oktatás#egységes diákfront#orbán viktor#fidesz

Címlapról ajánljuk