Belföld

Homofób tartalom miatt indult eljárást a Karc FM ellen

rtl.hurtl.hu

2023. június 1. 19:30

A Médiatanács szerint a Karc FM Paláver című műsorának egyes részei alkalmasak lehetnek a homoszexuális kisebbség kirekesztésére, az elhangzottak a hallgatókban általánosító, sztereotip gondolatokat alakíthattak ki.

Eljárást indít a Médiatanács a Karc FM Paláver című betelefonálós műsorában elhangzott kirekesztő tartalmak miatt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön.

A Médiatanácshoz korábban érkezett bejelentés az említett műsor február 25-én sugárzott adásával kapcsolatban, a hatósági ellenőrzés eredményét pedig most tették közzé. Mint írják,

a műsor egyes részei alkalmasak lehetnek a homoszexuális kisebbség kirekesztésére, az elhangzottak a hallgatókban általánosító, sztereotip gondolatokat alakíthattak ki.

A Médiatanács ezért hatósági eljárást indít a Karc FM médiaszolgáltatójával szemben. Mint arról a Média1 beszámolt, a rádió munkatársainak zömét nemrégiben elbocsátották, hogy spóroljanak a béreken. A Karc FM júniustól HírFM néven működik majd, és ekkortól szinte az összes saját gyártású műsora megszűnik.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#nmhh#médiatanács#eljárás#homofób#kirekesztés#karc fm

Címlapról ajánljuk