Belföld

Jól fialt a kaszinóbiznisz a NER-ben, Habony 5, Garancsi 10 milliárdos osztalékot tehet zsebre

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 16:29

Habony Árpád és Garancsi István is milliárdokkal gazdagodik péntekig, a kaszinók jól termeltek tavaly.

A legjobbkor vette át a miniszterelnök bizalmasa, Habony Árpád, a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf budapesti kaszinóbizniszt lefedő cégben lévő részesedését, mert így komoly összeget kaszálhat – írja a hvg.hu.

A Garinvest Projekt Zrt.-ben meglévő 32,94 százalékos üzletrészét vette át Habony. A cég annak a Las Vegas Casino Zrt.-nek a tulajdonosa, amely az öt budapesti kaszinót (Sofitel, Corvin, Atlantis, Tropicana, Atrium) és több online platformot 2056-ig koncessziós engedéllyel üzemeltető cégcsoportot tulajdonolja. A kaszinók a jegyzőkönyv szerint 20,4 milliárd forint osztalékot fizettek a Garinvestnek.

A Garinvest Projekt tulajdonosai úgy döntöttek, hogy összesen 15 milliárd forint felvehető osztalékként, amit a részvényeseknek június 2-ig kell kifizetni. Ez azt jelenti, hogy a fennálló tulajdoni arányok alapján ennek közel harmada, 5 milliárd forint Habony érdekeltségéhez kerül. A cég másik tulajdonosa Garancsi István nagyvállalkozó – Orbán Viktor „kötélbarátja" –, neki 67,06 százalékos tulajdona van a zrt.-ben, így ő duplaannyi, azaz 10 milliárd forin osztalékot vehet fel.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István a Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt.

#Belföld#NER#habony árpád#garancsi istván#kaszinó#garinvest projekt zrt#osztalék

Címlapról ajánljuk