Belföld

200 milliós nyereséggel hagyja el az országot Vajna Tímea

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 13:16

Az összes magyarországi üzleti érdekeltségétől meg akar szabadulni.

A 24.hu azt írja, hogy az Andy Vajna egykori kormánybiztos luxuséttermét üzemeltető Buno Vendéglátóipari Kft. nem kevesebb, mint 1,6 milliárd forintos árbevételt ért el, és 201 millió forint adózás utáni nyereséggel zárta a 2022-es évet. A Nobu japán étterem maradt az utolsó hazai érdekeltsége Andy Vajna özvegyének, Vajna Tímeának.

A Blikk információi szerint Vajna Tímea szándéka az, hogy megválik minden magyarországi üzleti érdekeltségétől, mivel ő már egy ideje Los Angelesben él és szándékai szerint ott is szeretne maradni a jövőben.

Az utolsó évben 156 millió forint osztalék kifizetéséről szavaztak a tulajdonosok (az 51 százalékot birtokló AV Investments Kft. és a 49 százalékot tulajdonló Buno Investments Kft.). A lap hozzáteszi: Vajna Tímea az AV Investmentsben a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül érdekelt. Vajna Tímea új párjához, Ráthonyi Zoltánhoz kötődik a másik tulajdonos, a Buno Investments Kft.

Ha Vajna Tímea úgy dönt, hogy kiszáll a Nobuból, akkor megszakad a tulajdonosok közötti üzleti kapcsolat.

A lap kiemeli: a 156 millió forint tavaly megtermelt profitból bő 45 millió az eredménytartalékba került, 79,56 millió az AV Investments Kft.-é, 76,44 millió forint pedig a Buno Investments Kft.-é. A pénz egy részét már korábban mozgósították a tulajdonosok, az AV Investments 51 millió, a Buno 49 millió forint kölcsönt vett fel korábban. Ezeket az összegeket az osztalék-kifizetésből fogják levonni.

Nyitókép: Vajna Tímea, a szépségverseny tulajdonos-producere a Miss Universe Hungary döntőjének közvetítése előtt a TV2 stúdiójában 2016. november 20-án – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#vajna tímea#üzlet#cég#nyereség

Címlapról ajánljuk