Belföld

„Kamulevelet” emlegetve reagált Varga Judit minisztériuma arra, hogy a miniszter évfolyamtársa lett a végrehajtók elnöke

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 9:54

A kar új elnöke, Lupkovics Beáta ugyanabban az évben végzett Miskolcon a jogi karon, mint Varga Judit igazságügyi miniszter. Az IM visszautasítja „a megtévesztő utalásokat”.

Az Igazságügyi Minisztériumnak nincsen beleszólása abba, hogy kit választanak meg a Bírósági Végrehajtói Kar elnökének – írta az rtl.hu megkeresésére a minisztérium sajtófőnöke.

 Horváth József György ezt azután közölte, hogy megírtuk, meglepetésre a kevés végrehajtói tapasztalattal rendelkező Lupkovics Beáta lett a végrehajtók új elnöke, aki 2004-ben végzett a miskolci jogi egyetemen, ugyanakkor, amikor Varga Judit igazságügyi miniszter.

A minisztérium sajtófőnöke közölte, hogy „közel 400-an diplomáztak 2004-ben a Miskolci Egyetem jogi karán”, és kijelentette:

Az Igazságügyi Minisztérium visszautasítja a napokban megjelent hamis és megtévesztő utalásokat és összefüggéseket sejtető újságcímeket, valamint a Hadházy-féle kamulevél tartalmát.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy héttel korábban tett közzé egy levelet, amelyben bizonyos végrehajtók mellett kampányolnak a közelgő elnökségválasztással kapcsolatban. A levélben több végrehajtót is megneveznek, és úgy tüntetik fel őket, mintha kiemelt politikai támogatást élveznének, a papíron sem fejléc, sem pecsét nem látható.

Végül egyébként éppen azt az öt embert választották meg az elnökség tagjának, aki a levélben szerepel, sőt még az is stimmelt, hogy Lupkovics Beáta lesz az elnök. 

Nyitókép:Varga Judit igazságügyi miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2023. május 22-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

#Belföld#végrehajtói kar#elnök#Bírósági Végrehajtói Kar#varga judit#igazságügyi minisztérium

Címlapról ajánljuk