Belföld

Márki-Zay Péter szerint nem követett el szexuális zaklatást az önkormányzati képviselő, aki csukott ajtó mögött simogatta kolléganőjét

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 15:28

A hódmezővásárhelyi jegyző viszont ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az ügyet.

Márki-Zay Péter szerint nem tekinthető zaklatásnak az, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja, Fejes Péter hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő „nem érzékeny helyen” simogatta egyik beosztottját zárt ajtók mögött, írja a promenad24.hu.

A képviselőtestület ülésén Fejes arról beszélt: a nő soha nem említette neki, hogy szexuális zaklatásként élte meg a történeteket. Azt állította, azért csukta be az irodaajtót, és húzódott közel a kolléganőhöz, hogy ne legyen neki kínos, hogy ki kell javítgatni egy általa írt hivatalos levelet.

Arról is beszélt: aki őt ismeri, az tudja, van egy olyan szokása, hogy szereti megérinteni, akivel beszél, „ha valakinek nem tetszik, annak nem tetszik”.

A 2020-as ügyről készült dokumentum a közösségi médiában szivárgott ki. Aszerint az év március 4-i városházi egyeztetésen az egyik munkatárs tájékoztatta Márki-Zay Péter polgármestert arról, hogy Fejes Péter önkormányzati képviselő az Idősügyi Tanácsadó Testület elnökeként munkakapcsolatba került a Jogi Iroda egyik női dolgozójával.

A nő arról panaszkodott, hogy Fejes közel húzódott hozzá, ölelgette, és a hajába túrt. Akkor a nő feladatait az Idősügyi Tanácsadó Testülettel kapcsolatban más vette át. A dokumentum szerint Márki-Zay a városházi egyeztetésen ígéretet tett, hogy megbeszéli az ügyet Fejessel, valamint megkéri, hogy ilyet többet ne tegyen.

A közösségi médiában Tatár Zoltán volt jegyző elismerte, hogy valódi az irat. Bálint Gabriella kormánypárti képviselő vizsgálatot sürgetett, és arról is érdeklődött, igaz-e, hogy a szóban forgó megbeszélés résztvevői közül Márki-Zay kivételével már senki sem dolgozik a hivatalban. Angyal Zsolt jegyző vizsgálatot indított az ügyben.

Nyitókép: Facebook / Rosta Tibor / MTI

#Belföld#szexuális zaklatás#hódmezővásárhely#márki-zay péter#önkormányzati képviselő#jegyző#vizsgálat

Címlapról ajánljuk