Hadházy Ákos titkos hangfelvételt kapottA független képviselő szerint a csütörtöki választás színjáték lesz a Bírósági Végrehajtói Karnál.
Belföld

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt kapott

rtl.hurtl.hu

2023. május 24. 8:52

A független képviselő szerint a csütörtöki választás színjáték lesz a Bírósági Végrehajtói Karnál.

„Olyan információk jutottak el hozzám, amelyek szerint a korrupt Bírósági Végrehajtói Kar új elnökségének csütörtöki megválasztása csak színjáték lesz, lefutott meccs. Egy hanganyag megerősíti a múlt heti, rejtélyes levél információt, miszerint „fentről” megüzenték, kit kell egységesen az elnökségbe választani. Ami ennél is durvább, hogy Schadl György utódja Varga Judit miniszter volt miskolci évfolyamtársa, Lupkovics Beatrix lehet” – írja friss Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos.

Mint arról beszámoltunk, a független képvisekő múlt hét szerdán azt írta, hogy megszerezte Schadl közvetlen munkatársának leleplező levelét. A levelet Hadházy a nyilvánosság elé is tárta. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar ugyanakkor kedden este (tehát még Hadházy Ákos posztjának megjelenése előtt) közzétett egy tájékoztatást a honlapján, amelyben azt írják: a levélben foglalt állítások hamisak, azaz sem ők, sem az a személy nem küldött ki ilyen papírt, akinek a neve a dokumentum alján szerepel. 

Akkor Hadházy azt írta: a mellékelt körlevelet Schadl egyik közvetlen munkatársa, Petris Csaba küldte körbe a végrehajtóknak és arról ír benne, hogy a minisztérium (Répássy Róbert államtitkár) megüzente, kiket kell egyhangúlag megszavazni a végrehajtói kar új elnökségébe, miután az előző a botrány hatására nagy nehezen leköszönt.

A hangvelvételről Hadházy úgy fogalmaz: „A birtokomba jutott felvételen a választmányi ülésről számol be Jeney Orsolya (korábbi helyettes államtitkár, újabban végrehajtó), illetve egy másik végrehajtó a pest megyei kollégáknak. A felvétel két részből áll, az első rész még az elnökségi választás lezsírozásánál is botrányosabb dologról szól: Jeney Orsolya (mint a leköszönő elnökség tagja) arról beszél, hogy AZÉRT MOST MONDTAK LE, MERT »FENTRŐL« MOST ENGEDTÉK EZT MEG NEKIK, korábban nem lehetett.”

 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#hadházy ákos#schadl györgy#bírósági végrehajtó#választás#varga judit

Címlapról ajánljuk