Belföld

Hadházy Ákos állítja: megszerezte Schadl közvetlen munkatársának leleplező levelét

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 11:14

Lehet, hogy megvan Schadl utóda is.

„Itt a nagyon durva és botrányos bizonyíték arra, hogy a velejéig korrupt végrehajtói karban semmi nem fog változni, és ez a kormány legfelsőbb köreinek akaratából történik. A mellékelt körlevelet Schadl egyik közvetlen munkatársa, Petris Csaba küldte körbe a végrehajtóknak és arról ír benne, hogy a minisztérium (Répássy Róbert államtitkár) megüzente, kiket kell egyhangúlag megszavazni a végrehajtói kar új elnökségébe, miután az előző a botrány hatására nagy nehezen leköszönt” – írja Hadházy Ákos friss Facebook-bejegyzésében és mellékeli is a levelet:

 

A független képviselő azt írja: „Petris Csaba nyakig benne van a Schadl-ügyben a nyomozati iratok szerint le is hallgatták, sőt, legalább egy alkalommal személyesen is megfigyelték, amikor Schadl feleségével ebédelt a MOM parkban”.

Hadházy emlékeztet rá: a korábbi nyomozás szerint Petris közvetített a későbbi kilencedrendű vádlott Forrai Miklós és a végrehajtói kar elnöke között, sőt, a Forrai által adott kenőpénzből neki is jutott. 

A levél alapján a független képviselő szerint Varga Judit miniszter Lupkovics Beátát szánja a Végrehajtói Kar elnökének. 

„Lupkovics Beáta nem éppen tapasztalt végrehajtó, 2022 májusában alapította az irodáját. Egy hónappal azelőtt(!) még borsod megyei jegyzőként(!) készült vele propaganda riport, amelyből megtudhattuk, hogy korábban a kormányhivatalt vezette. Azelőtt pedig közel tíz évig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál látott el hivatalvezetői, járási hivatalvezetői majd főosztályvezetői feladatokat. Ezeket a pozíciókat a mai Magyarországon szinte lehetetlen szoros fideszes politikai elkötelezettség nélkül végezni” – jegyzi meg Hadházy.

Mint írja, „Lupkovics a 2021 szeptemberi végrehajtói pályázaton indult a zsíros miskolci végrehajtói pozícióért. Ez Schadl tevékenységének tetőpontja volt.”

Schadl György korrupciós büntetőügyének első tárgyalását kedden reggel tartották a Fővárosi Törvényszéken. A Végrehajtói Kar nemrég lemondott, hivatali vesztegetéssel vádolt korábbi elnöke ezen azt mondta: nem befolyásolta a végrehajtók kinevezését, az ügy másodrendű vádlottjával, Völner Pál volt igazságügyi államtitkárral csak magánügyben találkozott, és csupán a hajózás szeretete köti őket össze:


Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#schadl györgy#hadházy ákos#petris csaba#végrehajtói kar#korrupció

Címlapról ajánljuk