Belföld

A Fidesz megfejtette, miért mondta Daniel Freund, hogy változást kell kikényszeríteni a magyar kormány részéről

rtl.hurtl.hu

2023. május 22. 21:39

Újra lecsaptak a brüsszeliták és Soros György.

Ahogy arról korábban az rtl.hu is beszámolt, Budapesten járt Daniel Freund német zöldpárti képviselő az Európai Parlament küldöttségével, hogy feltérképezzék, hol tart a magyar kormány a jogállamisági követelmények teljesítésében. 

A 444-nek interjút adó Freund szerint Orbán a legkorruptabb politikus egész Európában, kormánya maffiamódszereket használva gyűr maga alá komplett szektorokat.

A képviselő többek között arról is beszélt, hogy az EP küldöttsége érzékelt fejlődést az EU által elvárt reformok terén, de az összkép mégis csalódást keltő és kijózanító. A magyar kormány nem tesz meg mindent az uniós források felszabadítása érdekében.

A képviselő szerint nem egyszerűen arról van szó, hogy az uniós pénzeket továbbra is vissza kell tartani, „de a Bizottságnak el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről. Hatékonynak az eddigi nyomásgyakorlást biztosan nem lehet nevezni.”

Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az interjúra reagálva gyorsan végig is sétált egy parlamenti folyosón, hogy elmondja: 

  • tovább zsarolnak a brüsszeliták,
  • Freund egy Soros-lapnak adott interjút,
  • ők minden feltételt teljesítettek,
  • de világos és egyértelmű, hogy Magyarországot azért zsarolják ennek ellenére is, mert nem vesz részt a fegyverszállításban. 


Nyitókép: Hollik István / Facebook 

#Belföld#daniel freund#ep-képviselő#hollik istván#brüsszel#soros györgy#jogállamiság#európai parlament

Címlapról ajánljuk