Belföld

Hadházy Ákos: „A vége mégiscsak az lett, hogy ott maradt néhány száz gyerek a rendőrökkel szemben tömegtámogatás nélkül”

rtl.hurtl.hu

2023. május 20. 11:00

Sokadik alkalommal derül ki, hogy az elemi szolidaritás nélkül a magyar társadalom végérvényes lecsúszásra van ítélve – írta a pénteki diáktüntetésről.

„Sajnos be kell látni, hogy a magyar társadalom – beleértve a pedagógusok és az ellenzéki pártok többségét is – egyelőre nem áll ki az oktatás ügye mellett. Sokaknak sokféle okuk lehet erre, de a vége mégiscsak az lett, hogy ott maradt néhány száz gyerek a rendőrökkel szemben, egyelőre valódi, látható tömegtámogatás nélkül” – írta Facebook-oldalán a tegnapi diáktüntetésről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

A politikus szerint a tiltakozásoknak ugyan van eredménye – a tanárokra vonatkozó státusztörvény végleges változatából kikerül több olyan rész is, amely hátrányos a pedagógusoknak –, ám szerinte akkor lehet majd még nagyobb következménye a tiltakozásoknak, ha szolidárisabb lesz a magyar társadalom. 

„Ameddig nem áll a tiltakozók mögött 30-50-100 ezer ember, addig ez így is marad, csak a csalódottság és az apátia nő. 

Sokadik alkalommal derül ki, hogy az elemi szolidaritás nélkül a magyar társadalom végérvényes lecsúszásra van ítélve.

– írta. 

Hadházy Ákos szerint ugyanakkor nem szabad feladni, és meg kell értetni mindenkivel, hogy amíg „nem adódik össze minden elégedetlenség egyetlen irányba, amíg nem a rendszert magát támadjuk, minden tiltakozó mozgalom – tanárok, diákok, KATA-s vállalkozók vagy az akkumulátorgyárak ellen tiltakozók – bukásra van ítélve”. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#diáktüntetés#pedagógus#oktatás#hadházy ákos#tüntetés#NER#demokrácia

Címlapról ajánljuk