Belföld

Bayer Zsolt szerint Zelenszkij csak annyira bátor, hogy zöld ruhában menjen a pápához

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 18:34

A publicista a diáktüntetésekről is kifejtette a véleményét. Szerinte ez egy „valakik által kitalált” dolog. 

Plusz négy-öt százaléknyi támogatás megy a Fideszhez minden egyes alkalommal, amikor az ellenzék megy kordont bontani, mondta Bayer Zsolt, kormánypárti publicista és Fidesz-párttag a Mandiner Reakció című műsorában, amelyet a Telex igyekezett szétszálazni.

A műsort élőben, közönség előtt vették fel. Bayer Zsolt azt fejtegette a beszélgetésen, hogy 

a kordonbontásokból semmi sem fog kisülni, hiszen – bár sosem volt jó matekból, de kiszámolta, hogy – van körülbelül hétszázezer fiatal Magyarországon, akik 16-25 év között vannak, a Karmelitánál meg csak úgy kétszáz jelent meg közülük.

„Ez megint egy olyan valakik által kitalált esemény, aminek a lényege, hogy készüljenek olyan képek, hogy a brutális magyar rendőrök vért isznak, és verik a szegény ifjú magyar diákokat. Fel akarnak építeni egy 2006-ot, ami azon a kicsi, nyomorék és büdös buborékon kívül, ahol ők léteznek, nem működik”, idézi Bayert a Telex. 

Bayer a háborúról is kifejtette a véleményét. Többek között arról beszélt, hogy szerinte „vérlázító”, amit a nyugat a háború kitörése óta csinál, hogy azt az „ad abszurdumig eszkalálja”. Bár „meg lehet próbálni Oroszországot eltüntetni a föld színéről”, utoljára azt Dzsingisz kán tudta térdre kényszeríteni, és az se ma volt.

Amikor az ukrán elnök került szóba, Bayer arról értekezett, hogy 

majd ha nagyon rosszra fordul a helyzet, Zelenszkij lesz az első, aki távozik nyugatra. Beül a gyönyörű hatalmas villájába, és onnan fog ugatni. Bátor, bátor a Zelenszkij, de nem vakmerő – az ő bátorsága annyiban merül ki, hogy khaki színű ruhában megy a pápához vagy az amerikai elnökhöz.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#bayer zsolt#orosz-ukrán háború#ukrajna#Volodimir Zelenszkij#háború#diáktüntetések

Címlapról ajánljuk