Belföld

Pikó András: Sára Botond úgy kért bocsánatot az óvodai LMBT-ről szóló hazugságért, hogy közben újabb valótlanságot állít

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 16:13

Sára Botond azt is közölte, hogy nem ért egyet a bíróság ítéletével. 

Valótlanul állította Sára Botond budapesti főispán, hogy „LMBTQ-propaganda” folyik a VIII. kerület óvodáiban, közölte csütörtökön Pikó András ellenzéki polgármester a Facebookon. Az önkormányzat most nyert pert Sára ellen a még kormánybiztosként tett állításaival kapcsolatban.

Pikó arról írt: „Sára nemcsak az önkormányzatot illette ezzel az aljas rágalommal, hanem sok száz óvodai dolgozónk becsületébe gázolt bele, indokolatlan aggodalmat keltve a szülők között" – írta. 

Sára Botond közzé is tette a bocsánatkérést, ám amellé odaírta: nem ért egyet a döntéssel, ráadásul idézett is a posztban három mondatot, amely szerinte a Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Program leírásából származik. 

Miután bírósági ítéletnek kellett kikényszerítenie, hogy Sára Botond egyszer igazat mondjon, ugyanabban a posztban háromszor is sikerült hazudnia. Az általa a Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Programnak tulajdonított 4 mondat közül három nem szerepel a józsefvárosi képviselő-testület által elfogadott programban

– írta erre válaszul Pikó András, és hozzátette, hogy Sárának ezért „természetesen újabb jogi következményekkel kell majd szembenéznie, mert úgy látszik, a fideszes kormányhivatali vezető nem érti, hogy rá is vonatkoznak a törvények és a bírói ítéletek”. 

Nyitókép: Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Belföld#Sára Botond#pikó andrás#bocsánatkérés#lmbtq#óvoda

Címlapról ajánljuk