Belföld

Bocsánatot kell kérnie a főispánnak, mert valótlanul beszélt óvodákban zajló „LMBTQ-propagandáról”

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 9:20

A józsefvárosi polgármester szerint Sára Botond az óvodai dolgozók becsületébe gázolt bele és indokolatlan aggodalmat keltett a szülők közt.

Valótlanul állította Sára Botond budapesti főispán, hogy „LMBTQ-propaganda” folyik a VIII. kerület óvodáiban, közölte Pikó András ellenzéki polgármester a Facebookon. Az önkormányzat most nyert pert Sára ellen a még kormánybiztosként tett állításaival kapcsolatban.

Pikó arról írt: „Sára nem csak az önkormányzatot illette ezzel az aljas rágalommal, hanem sok száz óvodai dolgozónk becsületébe gázolt bele, indokolatlan aggodalmat keltve a szülők között. A józsefvárosi óvodákból kitiltottuk az oda még a fideszes időkben beplántált politikát, nincsenek szülőkkel aláíratott politikai nyilatkozatok és gyerekek között Télapóként ólálkodó fideszes önkormányzati képviselők, van viszont bűvészovi, angol élménypedagógia, minden nap friss gyümölcs és zöldség, sorra felújított épületek”.

A főispánt most arra kötelezte a bíróság, hogy törölje a sérelmezett Facebook-bejegyzést, és a neki történő kézbesítéstől számított öt napon belül tegye közzé és legalább harminc napig bárki számára olvasható, nyilvános beállítással tartsa fenn saját Facebook-oldalán:

2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától.

Amikor Sára Botond épp nem az óvodai propaganda miatt aggódik, azt próbálja megakadályozni, hogy sétányt nevezzenek el Horn Gyuláról, erről itt olvashat bővebben.

Nyitókép: Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Belföld#lmbtq#óvoda#pikó andrás#józsefváros#bocsánatkérés#ítélet#Sára Botond

Címlapról ajánljuk