Belföld

Novák Katalin a tüntető pedagógusoknak: Nem felelek a kormányért

rtl.hurtl.hu

2023. május 14. 16:03

Videó is készült a szóváltásról.

A tárgyalóasztalnál kellene megbeszélni a pedagógusokkal kapcsolatos ügyeket, mondták a tüntető tanárok Novák Katalinnak, aki a Sándor-palota nyílt napján beszélt a tiltakozókkal Novák erre azt reagálta: nem ő felel a kormányért, és azt is megjegyezte, hogy a két fél közül nem ő az, aki dokumentálja ezt a beszélgetést.

A köztársasági elnök arról beszélt az egyik tüntetőnek: „Ön nem kedveli ezt a kormányt. Én maximálisan tiszteletben tartom a véleményét, de egymás sértegetésével nem megyünk semmire. Én idejöttem, megszólítottam önöket, érdeklődéssel meghallgatom, mit gondolnak”. A Pedagógus Egység szervezésében többen, közöttük Pankotai Lili is arról győzködte Novákot, hogy ne írja alá a státusztörvényt.

Ha bárki úgy érzi, hogy én azzal leereszkedem, hogy idejöttem, megszólítottam, önöket, igyekeztem érdeklődéssel, meghallgatni, hogy mit gondolnak, szerintem sértő. A legnagyobb tisztelettel fordulok önök felé, nem értünk mindenben egyet, nem felelek a kormányért

– mondta.

Egy ponton köztársasági elnök széttárta karját a jelenlévők felé, hogy ha nem tárgyal velük senki, akkor az a baj, ha meg ő beszélgetni jön, akkor az propaganda. Végül Novák azzal vetett véget az eszemecserének, hogy megkérte a jelenlévőket: hagyják, hogy mások, akik szeretnének bemenni a Sándor-palotába, megtehessék azt.

Nyitókép:  PDSZ - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete/Facebook

#Belföld#novák katalin#sándor-palota#pankotai lili#pedagógusok#nyílt nap

Címlapról ajánljuk