Belföld

Hann Endre: A bíróság szerint tűrnöm kell, hogy egy ócska propagandafilmben szemenszedett hazugságokat tényként állítsanak rólam

rtl.hurtl.hu

2023. május 5. 9:47

Első fokon Hann, másodfokon Kálomista Gábor győzött az Elkxrtuk-perben. A közvélemény-kutató szerint megsértették a jó hírnévhez való jogát, de most neki kell fizetnie.

Mint arról beszámoltunk, a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon a Megafilm Kft. produkciós cégnek adott igazat abban a perben, amit Hann Endre indított az Elkxrtuk című film kapcsán, míg első fokon még Kálomista Gábor ellen hozott ítéletet a bíróság. 

Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója a jó hírnévhez való személyiségi jogának megsértése miatt perelte be az Elkxrtuk című film producerét, Kálomistát, mert úgy érezte, vele azonosítják a film egyik főszereplőjét, akit szintén Endrének hívnak, és közvélemény-kutató. 

Hann egy Facebook-bejegyzésben reagált az ítéletre:

Mivel évtizedek óta ismert (és talán elismert) független közvélemény-kutató vagyok, akire figyelnek és hallgatnak a nyilvánosságban, a Fővárosi Ítélőtábla szerint tűrnöm kell, hogy egy ócska propagandafilmben szemenszedett hazugságokat tényként állítsanak rólam.

 

Nyitókép (illusztráció): Demecs Zsolt / MTI

#Belföld#hann endre#elkxrtuk#Kálomista Gábor#propaganda#jó hírnév

Címlapról ajánljuk