Belföld

Hosszabb időre kerülhet rács mögé az a román férfi, akinek Cegléden megerőszakolták a négyéves kislányát

rtl.hurtl.hu

2023. május 3. 20:43

A kislány apja és anyja sem úszta meg a szabadságvesztést, mindkettejüket felelősségre vonták kiskorú veszélyeztetése miatt. Öt év után a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kér a román férfira. 

Súlyosabb büntetés vár arra a korábban másfél év börtönre ítélt román férfira, akinek öt éve megerőszakolták a négyéves lányát Cegléden. A családfő kiskorú veszélyeztetése miatt akár 3 év hat hónapot is kaphat – tudta meg a 24.hu.

Mint arról az RTL Híradó is beszámolt, 2018 októberében megerőszakoltak egy négyéves kislányt Cegléden. A kisgyerek egy ipari telephelyen élt a szüleivel, ott történhetett az erőszak. A kislányt medence- és lábsérülésekkel vitték kórházba, onnan Budapestre küldték őket, és ott állapították meg az orvosok, hogy megerőszakolhatták. A kórház értesítette a rendőröket is, akik szexuális bántalmazás gyanúja miatt nyomozást indítottak.


A lap megjegyzi, hogy korábban a kislány édesapját vádolták a bűncselekmény elkövetésével, és 15 év fegyházat kért rá az ügyészség. A tett helyszínén azonban több férfi is tartózkodott a nemi erőszak idején, ezért nem tudták megállapítani, ki lehetett az elkövető.

Azonban a férfit terhelte a felelősség, miután nem vitte időben kórházba gyermekét, így végül nem úszta meg a szabadságvesztést.

A kislány édesanyját is felelősségre vonták, ő 1 év 4 hónap felfüggesztettre ítélték kiskorú veszélyeztetése miatt. Mint most kiderült, a férfire súlyosabb büntetést kért az ügyészség: a lapnak a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője árulta el, hogy középmértékhez közelítő büntetés kiszabására tettek indítványt az ügyben.

Nyitókép: Pexels.com

#Belföld#cegléd#kislány#nemi erőszak#Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség

Címlapról ajánljuk