Belföld

A budapestiek dönthetik el, autómentes maradjon-e a Lánchíd

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 12:34

A BKK és Karácsony Gergely ezt javasolja.

A Lánchídon a jelenleg érvényben lévő forgalmi rend fenntartását javasolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), közölte a társaság vezérigazgatója kedden az MTI beszámolója szerint. Walter Katalin elmondta, a BKK az elemzésük alapján azt javasolja, hogy a Lánchídon a felújítás befejezését követően is maradjon fenn a tesztidőszak forgalmi rendje.

Az MTI emlékeztet: a Lánchidat 2022. december 16-án helyezték ideiglenes forgalomba, azóta 

használhatják a BKK járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők. A személy- és egyéb gépjárművel közlekedők az ideiglenes forgalmi rend értelmében nem mehetnek a hídra, behajtani tilos tábla figyelmeztet erre. 

Gyalog a felújítás végleges szakaszának lezárta után lehet használni a hidat.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke emlékeztetett, a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a fővárosiak dönthetnek majd az első budapesti lakógyűlésen.

Karácsony Gergely korábban bejelentette már, hogy több kérdésben szavazást – „budapesti lakógyűlést” – kezdeményez, ezek egyike a Lánchíd lesz. A főpolgármester a Jazzy Rádióban kedd reggel elmondta: a felújítás ütemezetten halad, a kivitelező mindennel elkészül határidőre. Arról is beszélt, hogy szerinte jól működik a Lánchíd mostani forgalmi menetrendje, ő annak megtartását javasolja. Erről viszont nem ő dönt.

Azt akarom, hogy a lakosok érezzék, hogy ők a főnökeim. A budapestiek négy kérdésről szavazhatnak majd. Be kell vonni az embereket a döntéshozatali folyamatokba, információkkal kell őket ellátni, így lehet racionális döntéseket hozni

idézte az Index a főpolgármestert.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#karácsony gergely#budapest#lánchíd#szavazás#autó#forgalom

Címlapról ajánljuk