Belföld

Betörtek a budapesti szállására, és kirabolták az amerikai jobboldali megmondóembert

rtl.hurtl.hu

2023. április 24. 16:27

A Ron DeSantis floridai kormányzóval együtt dolgozó Chris Rufonak bizarr élményekben volt része Magyarországon. 

Budapesti szállásán törtek rá, majd az útlevelét is ellopták Chris Rufo amerikai jobboldali aktivistának, aki az elmúlt hónapban a Danube Institute vendégkutatójaként dolgozott a fővárosban – írja a 444.hu a véleményvezér Twitter-posztja alapján.

Rufo budapesti tartózkodása során egyszer egyedül volt a szálláson. A családja sétálni ment, ő pedig ledőlt kicsit pihenni, majd arra ébredt, hogy valaki betört a lakásba és ki akarja rabolni. A történetről hosszú bejegyzést írt, melyben arról beszélt, hogy megpróbált szembe szállni a betörővel. Végül sikerült is visszaszereznie egy elektronikus eszközt, illetve elkergetnie a támadót.

Pár nappal később, már a távozásra készülve vették észre, hogy a család minden tagjának útlevelét ellophatta a betörő, így az országot sem tudják elhagyni.

Rufo hozzátette, az adatait állítólag valaki azonnal csalásokhoz akarta felhasználni az Egyesült Államokban, ez azonban a rendőrség tájékoztatása szerint sikertelen volt. Mint kiderült, az amerikai nagykövetség jelentette az esetet az FBI-nak is.


A lap megjegyzi, hogy a Ron DeSantis floridai kormányzóval és potenciális elnökjelölttel együtt dolgozó Chris Rufo a magyar fővárosban is tartott előadást. Az eseményen méltatta Orbán Viktort, valamint a szankciókkal kapcsolatban azt üzente a magyaroknak, hogy „nem szabad meghátrálni és gyengeséget mutatni”.

Nyitókép: Lakatos Péte / MTI

#Belföld#amerikai#jobboldal#vélemény#vezér#aktivista#rablás#betörés#budapest

Címlapról ajánljuk