Belföld

Fotók: „Nem a bosszútörvényre!” – Engedély nélküli tüntetés zajlott a Belügyminisztériumnál

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 24. 8:15

A státusztörvény ellen tiltakoztak aktivisták, tanárok és néhány politikus. Nem sokkal 8 óra előtt elkezdték a rendőrök igazoltatni őket.

Hétfőn 16 órakor tüntetés kezdődik a Kálvin téren a státusztörvény ellen. A megmozdulással a szervezők „a pedagógusokat, diákokat és szülőket megalázó státusztörvény ellen és a szabad oktatás mellett” állnak ki.

Hétfőn reggel több tanár és aktivista is a Szent István Bazilika elől a Belügyminisztérium épületéhez vonult plakátokkal, jelentette az RTL Híradó riportere.

A csendes demonstráció résztvevői a minisztérium bejáratánál tábláikkal leültek a földre, így tiltakozva a státusztörvény ellen.

Az eseményt nem jelentették be a rendőrségen. A jelenlévő rendőrök (körülbelül tíz fő), háromnegyed 8 körül elkezdték igazoltatni a résztvevőket, akik között ott volt Tordai Bence, a Párbeszéd, valamint Tóth Bence, a Momentum parlamenti képviselője.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint akár 25 ezer tanár is felmondhat, ha az országgyűlés megszavazza státusztörvényt. A szervezet alelnöke azt mondta, sikertelenül tárgyaltak pénteken a kormánnyal, így a tanárok a felmondásukról szóló dokumentumot hamarosan letétbe helyezhetik. 

#Belföld#tanárok#státusztörvény#tüntetés#képgaléria#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk