Belföld

Balta Flóris transznemű férfi önmaga ellen tett panaszt az alapvető jogok biztosánál

rtl.hurtl.hu

2023. április 20. 7:42

Ezzel a Varga Judit és Semjén Zsolt nevével fémjelzett törvényre reagált, ami lehetőséget ad a szivárványcsaládok névtelen feljelentésére.

Balta Flóris transznemű aktivista önmaga ellen tett közérdekű bejelentést az alapvető jogok biztosánál azért, mert szerinte a „születési nemnek megfelelő önazonosság” fogalma abszurd, és nem gondolja, hogy a házasság csak férfi és nő között lehetséges, írja a Telex.

Balta Flóris ezzel arra a törvénymódosításra akart reagálni, aminek lényege, hogy a jövőben bárki panaszt vagy közérdekű bejelentést tehetne az alapvető értékek és jogok magasabb védelmének elérése érdekében, és a magyar életmód megvédéséhez fűződő közérdekre tekintettel, írja a portál.

Mint arról beszámoltunk, az országgyűlés április 11-én elfogadott egy új törvényt, a „panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról” címmel, amelynek az 50. paragrafusa lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy névtelenül feljelentsék a hatóságoknál azokat az azonos nemű párokat, akik gyermeket nevelnek.

Balta Flóris a Telexnek azt mondta, hogy nem fricskának szánta az önmaga elleni panaszt, a véleménynyilvánítási szabadságát gyakorolta, illetve szeretné, ha kiderülne, pontosan mit jelent a panaszbejelentésről szóló jogszabály. 

Balta Flóris tavaly a Házon kívülnek nyilatkozott:

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#transz férfi#aktivista#transznemű#alapvető jogok biztosa

Címlapról ajánljuk