Belföld

Titkolja a kormány, hogy miért rúgták ki a vízügyest, aki a debreceni akkumulátorgyár vízigényéről írt szakvéleményt

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 7:17

A szakértő megállapította, hogy a CATL üzemét vízgazdálkodási szempontból több ponton is újra kell tervezni, az akkugyár óriási vízigénye miatt pedig egész Debrecen vízhálózatát át kell alakítani.

Márciusban felmentette posztjáról a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét a Belügyminisztérium, miután kiadott egy szakvéleményt a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyárral kapcsolatban. Hogy a menesztésnek van-e köze a szakvéleményhez, arra az RTL Híradó kérdésére korábban a minisztérium nem válaszolt. A dokumentumban egyebek mellett arról írnak, hogy Debrecennek az újonnan megjelenő ipari vízigények miatt át kell átalakítania a teljes városi ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékhálózatot:


A 444.hu szerint a vízügyes Kincses Dániel menesztéséről Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője négy kérdést intézett a Belügyminisztériumhoz:

  • Miért titkolja a kormány ezt a bizonyos kritikus szakvéleményt?
  • Valóban fel akarja menteni az érintett vízügyi vezetőt?
  • Ha igen, miért?
  • Van összefüggés a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság által megfogalmazott kritikus hangvételű szakvélemény és a vezető kirúgása között?

Választ azonban egyikre sem kapott. Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára lerázta azzal az egy mondattal, hogy:

Tájékoztatom, hogy 2023. március 31. hatállyal lett felmentve igazgatói munkaköréből Kincses Dániel úr, a Tiszántúli Vígügyi Igazgatóság vezetője.


Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Belföld#debrecen#catl#akkumulátorgyár

Címlapról ajánljuk