Belföld

Hadházy Ákos vérző arca, Nyíradony lombkoronasétányai és Donald Trump lefizetett pornósa – sűrű volt a hét

rtl.hurtl.hu

2023. április 8. 20:16

Elindult az RTL-en az Álommeló, ahol már reklámfilmeket is forgattak a jelentkezők, az egyik pedig igencsak meghökkentőre sikeredett. Hahdázy Ákosnak vérzett az arca, Donald Trump ellen meg vádat emeltek. Bemutattuk a települést, ahol két lombkoronasétány is van, és azt, hogy ez mennyire van rendben. Egy nagy gyógyulás, egy nagy fogyás és az eprekbe bújt skorpió is belefért a hét videóiba – mutatjuk! 

A héten harmadszorra is kordont bontott a Momentum és Hadházy Ákos Orbán Viktor munkahelye, a Karmelita kolostor előtt. Ezúttal azonban a történtek jobban elfajultak a szokásosnál. Semjén Zsolt és a független képviselő már az elején összeszólalkoztak, majd a rendőrökkel való dulakodás közben Hadházy a földre került és megsérült az arca. 


Ezután Hadházy az RTL-nek mondta el, szerinte a rendőri erőszak és az, hogy a miniszterelnök Novák Katalin kertjén keresztül „sunnyogott be” a munkahelyére, miért jelenti azt, hogy a hatalom gyenge.


A kormány is reagált a kordonbontásra: szerintük ez nem más, mint a reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett akciója. 

Donald Trump és a pornós

Közben történelmi pillanatoknak lehetünk szemtanúi, ha az Egyesült Államokat lázban tartó eseményeket figyeljük. Donald Trump ugyanis az első olyan amerikai elnök, aki ellen vádat emeltek. 


Bíróság előtt kell felelnie az ellene felhozott vádakra egy 2016-os megvesztegetési ügy kapcsán: választási kampánya idején lefizethette a Stormy Daniels művésznevű pornószínésznőt, hogy ne beszéljen az állítólagos viszonyukról. Hogy pontosan miről van szó, azt ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

A volt elnök ártatlannak vallotta magát a bíróságon. A törvényszék előtt egyszerre tüntettek hívei, és azok is, akik rács mögött látnák. Később híveinek Floridában azt mondta, hogy az egyetlen bűn, amit valaha elkövetett az az, hogy védelmezte az amerikai nemzetet azoktól, akik el akarják pusztítani.

Pártpolitika

Na de vissza a hazai terepre. Mesterházy Attila, egykori miniszterelnök-jelölt a héten bejelentette: kilép az MSZP-ből, és új pártot alapít. A Szocialisták és Demokraták nevű párttal a bizonytalan szavazókat akarja megszólítani. Nem tart attól, hogy egy újabb baloldali pártra már nem kíváncsiak az emberek. 

„Annyira jól működnek az ellenzéki pártok, hogy nincs szükség egy másik alternatívára?” – kérdezett vissza a politikus az RTL-nek adott interjúban.


Két lombkoronasétánya is van Nyíradonynak, mindkettőre fideszes politikus nyert támogatást – erről is beszámolt a napokban az RTL Híradó. Tasó László fideszes képviselő azt mondta: a pályázati kiírásban nem szerepelt, hogy egy településről csak egyvalaki pályázhat lombkoronasétányra. Szerinte ilyet nem is lehet megszabni, mert az az esélyegyenlőséget sértené. 


Tasó László arról is beszélt, csak kevesen vállalnak be ilyen beruházást, mert ez nem térül meg, ő nem is szedhet belépőt. A vele készült interjút itt lehet hosszabban megnézni. 

Megrázó

Iskolai lövöldözésre készülő 17 éves fiút fogott el a TEK. A miskolci ámokfuó édesanyja a Reggelinek adott exkluzív interjúban fejtette ki, hogyan viseli a történteket, és azt is elárulta, hogy fia mindig is vonzódott a fegyverekhez. 


De az agresszó legkisebb jelét sem látta rajta, és biztos benne, hogy azoknak a gyilkos gondolatoknak a súlyát, amiket megosztott tervéről az internetet, nem fogta fel – fejtette ki aztán a Fókusznak.

Változások

Sokan voltak kíváncsiak Timándi Gergely történetére, aki a Fókuszban avatta be a nyilvánosságot megrázó tapasztalataiba. Négy évvel ezelőtt, amikor még csak harmincéves volt, végstádiumban lévő rákbetegséget állapítottak meg nála. Túl van 12 kemoterápiás kezelésen, tünetmentes, és úgy érzi, egészségesebb, mint valaha. 


Hevesi László is óriási változáson ment keresztül, az elmúlt években 150 kilogramm túlsúlytól szabadult meg. Elmesélte, hogy túlhajszolt életvitelében az evésben találta meg a boldogságot, nem foglalkozott egyáltalán az egészségével. Amikor már a cipő bekötése, vagy a séta is óriási problémát jelentett számára, egy barátja kérésére döntötte el, hogy változtatni fog.


Előbb vállalta szavait, majd belátta, hogy hibázott – Nacsa Olivér is felkavarta az állóvizet az elmúlt napokban. Egy rádióműsorban amikor Pottyondy Edináról kérdezték, arról kezdett értekezni, hogy a humor nem egy női műfaj. 

Ezt természetesen maga Pottyondy Edina sem hagyta szó nélkül, a Reggeliben pedig az ország legidősebb női humoristája, Bach Szilvia, valamint Pácz Viki mondták el, hogy mit gondolnak erről. 

Álommelóra álomjelentkezők

Hétfőn elindult az Álommeló az RTL-en, hétköznap esténként újabb és újabb feladatokban bizonyíthatnak a versenyzők Balogh Leventének, hogy valóban érdemesek arra, hogy együtt dolgozzanak.

A Fókuszban megmutattuk, mi az, ami nem került be az első adásba, és milyen megdöbbentő dolgokat hallottak a vállalkozó segítői az állásinterjúkon – például egy eszmefuttatást arról, hogy a mohácsi vész 1952-ben volt.


Konfliktuokról és fordulatokból természetesen ebben a műsorban sincs hiány. Az egyik adásban Márk például durván kioktatta a többieket, miután hosszú órák után sem volt hajlandó feladni a kihívást, és több csapattársa is ellene fordult.


Reklámfilmeket is forgattak már a jelöltek, Balogh Levente pedig saját telefonjával is megörökítette az egyik videót, hogy még egyszer megnézhesse a gerillamarketingnek titulált alkotást.

Nem csinálnánk utána

Végezetül pedig bátran kijelenthetjük, hogy egyikünk sem lenne annak a budapesti nőnek a helyében, aki egy epervásárlás után gyanútlanul egy skorpiót is hazavitt a gyümölcsökkel együtt az egyik áruházból. Az érintett nő nem akart nyilatkozni a Híradónak, de azt elárulta, hogy halálra rémült, és azóta sem mer az eprekhez nyúlni.

#Belföld#kordonbontás#hadházy ákos#skorpió#miskolci#ámokfutó#tek#álommeló#balogh levente#lombkoronasétány#mesterházy attila#donald trump#vádemelés#nacsa olivér#ma

Címlapról ajánljuk