Belföld

Varga Judit volt férje vezető lett a Volánbusznál

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 9:47

A hatályos cégpapírokban még nem látszik, de a 24.hu információi szerint a Volánbusz igazgatóságának elnöke lett Vida József, aki Mészáros Lőrinc bizalmasaként jutott magasra a pénzügyi világban.

Ezt is ajánljuk:
Nyilvánosságra hozták a Kovács Zoltán, Orosz Barbara és a TV2 tulajdonosa közti erotikus üzenetváltásokat, két évig nyomozott az NNI

A 24.hu szerint Vida felbukkanása  annyiban meglepetés, hogy míg az igazgatóság többi tagjának van valamilyen közlekedéspolitikai tapasztalata, Vidának nincsen. A lap úgy tudja, hogy az igazgatóság tagja lesz Németh Lászlóné, a második Orbán-kormány egykori nemzeti fejlesztési minisztere, akit később a nemzeti közlekedési stratégia kidolgozásával is megbíztak.

Posztot kapott Eppel János, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. volt ügyvezetője is, ő jelenleg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke és az Eximbank felügyelőbizottsági tagja. Tag lesz Dancsó József, aki szintén az Eximbank alkalmazásában állt tavalyig, és a Magyar Államkincstár elnöke is volt 2014 és 2017 között.

Az igazgatóság tagja lett Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetője, Varga Judit igazságügyi miniszter válófélben lévő férje. Magyar megerősítette kinevezését és elmondta: nyolc évig foglalkozott közlekedési szakpolitikával Magyarország uniós Állandó Képviseletén, és tagja a Magyar Közút Zrt. igazgatóságának is.

Ezt is ajánljuk:
Blikk: Varga Juditék a választás miatt nem váltak el két éve

A felügyelőbizottságba bekerült Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és Szarvas Ferenc, a MÁV egykori elnök-vezérigazgatója is. Megőrizte tagságát Brauner Béla és Fazekas Kovács János.

Nyitókép: Veres Nándor / MTI

#Belföld#volánbusz#Vida József#magyar péter

Címlapról ajánljuk