Belföld

Putyin szóvivője: Lehet, hogy Orbán csúsztatott

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 17:29

A Kreml reagált a magyar miniszterelnök reggeli rádiós interjújára, ahol békefenntartókról beszélt, akiket Ukrajnába küldhetnének az uniós államok.

Ez egy olyan kijelentés, amelyre nagyon fontos odafigyelni. Talán csak egy komoly csúsztatásról van szó, de ha nem, ez egy rendkívül veszélyes vitához vezet – mondta Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője Orbán Viktor péntek reggeli kijelentéséről a TASSZ orosz hírügynökség szerint.

A magyar miniszterelnök azt mondta a Kossuth rádiós interjújában, hogy „közel vagyunk hozzá”, hogy elfogadott kérdéssé váljon az európai vezetők közötti beszélgetésben, hogy valamilyen békefenntartó típusú csapatokat küldhetnek-e az Európai Unió tagállamai. A kormányfő mindezt Ukrajnára értette.

Peszkov a TASSZ szerint azt is hozzátette, hogy a békefenntartó erők alkalmazásához mindkét háborús fél beleegyezése szükséges.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen Kiskőrösön. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher.

#Belföld#dmitrij peszkov#orbán viktor#oroszország#kreml#békefenntartó#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk