Belföld

Holtversenyben vezet Donáth Anna és Dobrev Klára az ellenzékben

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 12:45

A 18-39 évesek körében Donáth Anna a legnépszerűbb ellenzéki politikus, de a 60 pluszos korosztályban Dobrev Klára vezet.

Dobrev Klára és Donáth Anna között holtverseny alakult ki, Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter viszont csak sereghajtó az ellenzéki politikusok népszerűségi listáján – derül ki a Závech Research friss közvélemény-kutatásából, ami a Telexen jelent meg.

Az ország felnőtt népességére reprezentatív kutatás február 28. és március 8. között készült, a válaszadóknak 1-től 5-ig kellett értékelniük a politikusokat, az eredményeket pedig az intézet egy 0-100 fokú skálára vetítette.

Az ellenzéki politikusok között 39-39 ponton áll Dobrev és Donáth, a válaszadók szerint ők a legrokonszenvesebbek. 

Márki-Zay Pétert kivételével pár ponttal mindenkinek javult a népszerűsége, Gyurcsány Ferencé pedig stagnál, jelenleg mindkét politikus 29 pontot ért el a százból. A felmérés szerint november óta leginkább a momentumos Donáth Anna és Gelencsér Ferenc tudta növelni támogatottságát.

A kormány szimpatizánsai Toroczkai Lászlót, a Mi Hazánk Mozgalom elnökét támogatják leginkább az ellenzéki térfélről, utánuk Donáth Annát és Kunhalmi Ágnest (MSZP) kedvelik a legtöbben.

A 18-39 évesek körében Donáth Anna a legnépszerűbb ellenzéki politikus, a 60 évnél idősebb korú választóknál ugyanakkor Dobrev Klára vezet.

– derül ki a felmérésből.

A DK EP-képviselőjének Budapesten és a vidéki városokban van a legtöbb szimpatizánsa, vele szemben Donáth inkább a falvakban és a megyeszékhelyeken teljesít jobban. Érdemes kiemelni, hogy Karácsony Gergely nem szerepelt a felmérésben.

Nyitókép: DK Veszprém / Facebook

#Belföld#závecz research#dobrev klára#donáth anna#márki-zay péter#gyurcsány ferenc#ellenzéki politikusok#támogatottság#közvélemény-kutatás

Címlapról ajánljuk